teisipäev, 14. aprill 2009

Pakkumised eilsest klubist:

1. Kõik rohelises, 2 käel on selline leht. Millega avad? (Kasutada on ka selline relv nagu odava tsooni 15-17 1NT avang)



2. Taas kõik rohelises. Kas võtad pakkumise üles?





Tegelikult oli nii:

1.



Nojah, ma avasingi 1NT (Valtri stiil), kuna geimi mängimiseks peab partneril ikkagi päris hea leht olema (mõlemas mastis head pidurid või lühidus). Partner tegi ülekande, jäin 2♥ mängima. +2 ei olnud küll meeldiv skoorida (♥KQx oli ees), kogu saal mängib 3NT. Siiski pooled käisid 3NT taha, nii et üle keskmise tulemus.

2. Lähtusin loogikast, et olles oma lehe avanguleheks defineerinud, ei saa ma hiljem sellepärast põdema hakata. Lõppeks on mul 2 ässa, mis kaitses tihi annavad. Niisiis võtsin kontraga üles.

Viimane kontra tuli kiirelt ilma mõtlemata. Aga ju siis on vastased trammi all, kui partner ka talastab :) Kuna kaitse veidi puterdas, käis 3♦X kaheta, mis sellegipoolest hea skoori andis.

7 kommentaari:

  1. Need lehed olid mõlemad Leo käes - esimeses avas 1♣ ja võttis pärast geimikutse vastu ning võitis äragi (tõsi küll, läbi tõeliste kaitseimede: avakäiguks tehti ÄK alt väike risti ja Leo pani selle valesti, selle peale tegi vastane soldaniga tihi saades ümberlülituse. Isegi see ei anna veel lepingut välja , kuid kui Ex-st ♦S-t ei kaetud, siis jäi partner padatõmmete peale oma lehega
    ♠xx
    ♥KEx
    ♦Txxx
    ♣ÄKxx

    kolme masti-sisseviskesundi.

    Teise lehega algas meil pakkumine samal moel, aga Ost vaevumärgatavalt nõksatas 2♥ peale, ning kui Leo selle kontraga välja võttis, siis küsis West, et mis kontra on ja kui kuulis, et "väljavõtuks", tõstis 3♥ (äkki arvas, et partneril midagi on, kui ta kügeles). Ühe tihi seebistasime, aga 500 tuli ikkagi

    VastaKustuta
  2. ahjaa, esimeses ta lubas mulle 17-19 NT-d, odavas tsoonis meil algab ka ühtlase jaotusega 1♣ jõupiir 17 pp-st

    VastaKustuta
  3. Mina oleks esimeses 1C avanud isegi 15-17 trumbita võimaluse puhul. Kuigi on ka paremaid 18 p lehti nähtud, ei ole ka tegemist kõige suurema saastaga. Ise olime selles jaos 3NT vastu kaitses ja õnnetuseks tõmbasime alustuseks risti ässa :( Nii ta välja tulnudki.
    Teises oleksin kontraga üles võtnud. Ilmselge, et partner mult seda ootab. 2H sellises olukorras sissepassimine reeglina võitev otsus olla ei tohiks.
    Ja palju õnne Hendrikule eilse võidu puhul! :)

    VastaKustuta
  4. Positiivne, et Pihlaga ühtemoodi mõtleme (partnerluse mõttes) - minult ka 1C avang, kuna leht on 18 ühtlase kohta päris hea, ja teises kindel kontra, esiteks on mul ideaalne leht n-ö väljavõtuks ja teiseks partner väga tõenäoliselt võib varitseda.

    VastaKustuta
  5. Õnnitlused Hendrikule!
    Esimese lehega avanuksin 1C, kuigi allahindamine on minu arvates täiesti alternatiiv, ja teisega balansseerinuksin kontraga.

    VastaKustuta
  6. 2. meil läks pakkumine: (andres:) 1S - (argo:) 4H. see sai minu poolt kontra ja 5-ta ta läks :D

    VastaKustuta
  7. Tegin väikese analüüsi, et kui ma avan 1♣ ja partneril on täpselt 8 punkti (GF) suvalise lehega, siis kui suur on geimivõitmise tõenäosus.

    Kokku genereerisin 1000+1000 jagu (kummagi väljamängija jaoks eraldi), tihide arvu ütles GIBi ekvivalent. Kui nõrgem (tugevam) käsi jääb väljamängijaks, siis on head lepingud:
    3NT: 47.5% 46.4%
    4♥: 12.5% 11.9%
    4♠: 39.0% 39.5%
    5♣: 0.0% 0.0%
    5♦: 12.1% 10.6%
    geim: 73.0% 71.7%
    slam: 5.0% 3.0%

    Selle põhjal võiks öelda, et tasub ikkagi 1♣ avada (ning tsipa parem, kui nõrgem käsi jääb mängima).

    VastaKustuta