teisipäev, 28. aprill 2009

Väljamängu ülesanne

Ühepoolses pakkumises jõuad 4♥ lepingusse ♣2 avakäiguga. Mängid pattonile (ületihi loeb, taha ei tohi käia :) Mis võiks olla mänguplaan?



Mina peetasin lauast avatihi, 10 võttis. Tõmbasin 2 trumpi (jagus, vasakult tuli sõdur). Ning läksin lauda, et ristit tõmmata. Risti jagus 5-2 (avakäik oli ülalt viies), ning õnneks löödi kinni alles viimane laua risti. Nii sain käe kahest kadujast lahti, ning täpne leping.

Protokolle vaadates selgus, et saalil ei ole 4♥ lepinguga probleeme, sest ruutu äss on lõikes (6 ärtut, 3 ristit, 1 ruutu). Sel juhul oleks minul pärast 3 esimest tihi aga päris aus 11 tihi shanss (kui ma tõmban 3 korda trumpi ning kaitse käib 2 korda sama kõrvalmasti), 10 tihi aga täisti lumine. Minu praeguse mänguplaaniga võin aga lepingu hoopis taha käia. Kui lüüakse laua kolmas risti, siis saan ainult 2 ristitihi. Ära annan 1 trumbi ning 3 kõrvalmastikadujat. Ning ristilõikus olnuks seega vaid "harjutuslõikus" (ehk lõikus, mis õnnestumise korral tihi juurde ei anna).

Kas avatihil peetamine oli õige?
Kas pärast 2 trumbitõmmet tuleks mängida sellele, et ruutu äss on lõikes?

8 kommentaari:

  1. Mina panin esimesse tihisse kõrge risti, edasi tõmbasin 2 ringi trumpi, läksin ristiga lauda -kuna kolmas risti löödi, käisingi taha. Hiljem selgus, et oli teisigi, kes täpselt samuti mängisid, aga kaitse tuli lõpus appi.
    Arvan, et enne risti peale mängimist peaksin ikkagi 3nda trumbi käima - patton ei ole päris maxikas - praegu läksin püüdma 2 jaotuse võidu punkti, aga kaotasin 4 impide vahe punkti.

    VastaKustuta
  2. Avatihil lauast väikese risti panek tundub väga kahtlane afäär. Sisuliselt mängid sa sel juhul sellele, et avakäijal on nii kolmas trump kui ka pikk risti (s.t loodad, et keegi su risti tegijaid ei löö).

    VastaKustuta
  3. Mina lasin kaitses lihtsalt väga rumalal kombel välja 4H, nii et vähemalt üks saalitulemus päris probleemideta mängust ei tulnud...

    VastaKustuta
  4. Ärtus oli muidugi lauas ÄKT9xxx. Meie võistkonnakaaslane mängis umbes samal moel kui sina ja käis ka taha. Meie vastu mängiti 2♠ ja väljamängija suutis lõpuks ära arvata, kas kukutada singlisse jäänud kümme või äss ning pääses samuti üheta. Ma ise mängin pättonit pigem matšina, mitte maksikana - summa deltad on olulisemad (kuigi vaid kahe jaotuse puhul pole need nii määravad), ainult närvirakke kulub rohkem, kuna "iga IMP on arvel"

    VastaKustuta
  5. Meil käis mäng Lauri mansa vastu nii: risti avakäik (käsin vist keskmise kliberi), mille peale väljamängija otsustas kohe tõmmata 3 ristit. Kolmandale ristile pani partner kõhklusteta oma kolmanda trumbiemanda vahele, millele väljamängija viskas paja. Partner jätkas pada ja lõpuks saime kaitses oma 3 ruutu tihi kätte.

    VastaKustuta
  6. Tom, kuidas te kolm ruututihi saite, kui ruutu äss ees oli?

    VastaKustuta
  7. 3 ruututihi, sest väljamängija ei saanud enam lauda, et vastu ruutu K käia.

    VastaKustuta
  8. Prohvet Indrek ütles juba vastuse

    VastaKustuta