neljapäev, 30. aprill 2009

ebatõenäoline tõenäosus

Eile Kotkas jäin mängima järgmist lepingut:
(ma ei pruukinud tegelikult Süd olla, ja ebaolulisi keskmisi kaarte võis veel olla)


1NT = 14-16pp
2D = ülekanne ärtusse
2H = ma küll arvan, et selle lehega peaks pakkuma 3H, kuid ilma eriliste kokkulepeteta piirdusin kahega
4H = partneri hüpe geimi oli agressiivne, kuid hästi ajastatud, 4H oli õige leping.

Alustuseks tõmbas West risti Kuninga ja Ässa. Ja jätkas ruutu 8ga - lauast väike, soldan, äss. Trump jagus 2-2 ja kolmandale trumbile viskas East paaritu paja ja West paaris paja. Nüüd tundub, et leping tuleb koju kui kas pada K või ruutu E lõikuvad, kuid samal ajal tundub, et selle tõenäosus on palju väiksem kui 75%. Kuidas jätkata?

Kuigi kõik vihjed lepingu võitmiseks olid olemas, otsustasin jätkata inspireerimatult pada lõikusega, lootes, et kui see läheb näppu, siis on East üsna keerulises olukorras. Nagu võis karta, olid nii pada K kui ruutu E lõikest väljas. Samal ajal oli Eastil ruutu EJx, nii et mängides sel otsustaval hetkel ruutu K ja väike ruutu, olnuks leping võidetud.
Antud juhul mul vedas, sest kui East sai pada K-ga tihi, ei olnud tal atraktiivset jätku - proovis ristit, kuid see läks topeltlööki. Kuid taas sai kinnitust vana tõde, et inspireerimatu mäng võidule ei vii.

3 kommentaari:

  1. Eks ma olin 4H pakkudes ise ka üsna ebakindel, et kas ma nüüd asja lootusetult nässu ei keeranud, aga mulle lihtsalt ei tulnud meelde, et 9 PP ja viiese mastiga tuleb 2NT pakkuda :) Järgmine kord on meeles.

    VastaKustuta
  2. Nässu keeramisest oli asi õnneks kaugel :)

    VastaKustuta
  3. Ma hääletax ruutu pealt tõmbamise variandile lootusega Ostile sissevisata. Kui ruutu aga ei jagu või pildid lahus ei jää muud üle kui SK lõikuse variant.

    VastaKustuta