neljapäev, 9. oktoober 2014

Equal Level Conversion

Tiimikas, Vul, omad
♠AJxx ♥xxx ♦AJ9xx ♣A
Partner passib - RHO avab1H - sina?

See on üks taolistest lehtedest, kus ma ootan erinevat pakkumist reaalselt laua taga mängides ja BBOs vugraphit kiibitsedes. Kohalikus klubis ma usun, et 2D või X saaksid kahepeale ligi 100% pakkumistest. BBOs kiibitsedes võib kindlasti näha ohtralt rohelist kaarti. Ruutu on pakkumiseks kehvavõitu ja kontra jaoks on vale jaotus.
Tõepoolest, see jaotus esines GNT finaalis, kus mõlemas toas passiti.

Kui närvid passimist ei kannata, siis mida pakkuda? Või kellel närvidega on kõik korras, siis oletame, et oled odavas ja/või partner on passimata käsi. 2D järel võib pada kaduma minna ning X järel on partneri tõenäolise 2C peale jama kui palju. Ma usun, et 2D on kindlasti parem kui X, off-shape double is nothing but trouble. Kui kontreerid ja partner pakub 2C, siis sa pead selle passima - kohendamine ruutusse lubaks märksa tugevamat lehte.

Üks võimalik lahendus on võtta kasutusele Equal Level Conversion (ELC). See konventsioon on mõeldud just sellise lehetüübi jaoks. Tavameetoditega algul kontreerides ja seejärel uut masti pakkudes, lubad väga head lehte - vähemalt 17(18)p. ELC puhul: kui vastane avab kallismastiga - kontreerid ja parandad partneri risti pakkumise ruutusse, siis sa ei luba 17/18p, vaid just ülaltoodu sarnast lehte.
1H - X - P - 2C
P - 2D = avangujõud 5D+4S.

Ma olen kohanud 2 eksiarvamust.
1) ELC kehtib alati, kui kohendad partneri pakkumise samal kõrgusel järgmisesse masti. See ei ole nii. Üldkasutuses kehtib ELC ainult siis, kui kohendad partneri risti ruutusse ehk saad seda kasutada kui vastane avab 1M (või 2M) ja sa omad 5D+4oM.
2) Kui sa pakud ELC, siis lubad kahte 4+ masti. Ei-ei. Lubad 5D+4M.
Kellele ELC hirmsasti meeldib, võib muidugi seda kasutada rohkemates seisudes, aga ma kahtlen kas see on täiendavaid kokkuleppeid väärt.

3 kommentaari:

  1. GNT finaalis passiti tõepoolest mõlemas toas. Indrek jätab aga mainimata, et passi tagajärjed olid katastroofilised. Mõlemas toas jäi pakkumata suurepärane 4 pada.

    Vallo.

    VastaKustuta
  2. suurturniir Ameerikas, Grand National Teams

    VastaKustuta