reede, 3. oktoober 2014

"A little knowledge is a dangerous thing"

Mängid 3NT pada avakäiguga
♠T654 ♥Axx ♦xxx ♣QJx
♠ ♥ ♦ ♣ Laud ♠ ♥ ♦ ♣
♠A7 ♥Kxx ♦AKx ♣AT9xx

West on teinud 1S ülepakkumise ja käib pada 3. Lauast väike pada, Ostilt 9. Kuidas mängid?

Lahendus:

Vaatame, kuidas võib mäng areneda 3 laual.

1) Algaja Angeelika ei ole mingi algaja (pun intended). Ta tunneb selliseid mängutehnilisi võtteid nagu lõikus ja peetamine. Seega võtab ta ässa teisel ringil, läheb lauda ja lõikab ristit. West saab tihi ja võtab pajad. Üheta.

2) Kogenud Karmen näeb lisašanssi Westis oleva singel risti K näol. Ristis piisab 4 tihist, Ostile võib tihi loovutada! Ta võtab pada ässa teisel ringil, tõmbab risti ässa ja käib uue risti. Kui Kuningas olnuks lõikes, siis saaks Ost küll ootamatu tihi, aga tal poleks enam pada käia. Tegelikkuses saab West tihi ja võtab pajad. Üheta.


3) Taibukas Tuul teab loomulikult ka, et enamasti on peetamine kasulik. Aga ta taipab, et antud juhul ei saa see midagi head tuua. Kui risti lõikus õnnestub, on leping kodus, kui ei õnnestu, siis läheb tihi niikuinii Westile - seega pole põhjust peetada. Tuul näeb, et esimesel ringil äss võttes on leping sisuliselt garanteeritud. Ta läheb lauda ja lõikab ebaõnnestunult ristit. Westil oli alguses padas KJ832 ja Ostil Q9. Tuule õnnestunud avatihil mängu tõttu on pada nüüd blokis! Täpne mäng.

Kurioosne, aga Angeelika ja Karmeni hukutasid siin nende (ebapiisavad) teadmised. Kes midagi mõtlemata süüdimatult kohe avatihi võtab ja ristit lõikab, võidab lepingu.

1 kommentaar:

  1. Mõtlesin välja, olen taibukas nagu Tuul. See, et Ostil on pilt-9 duubel on loetav ka ülalt neljanda avakäiku eeldades või arvates, et avakäija KES83 või KES32 omades oleks välja käinud kõrge kaardi.

    VastaKustuta