neljapäev, 2. oktoober 2014

Detektiivitöö

Avab West:
3H - X - P - 4NT
P - 5H - P - 6NT

♠KJx ♥xxx ♦Axx ♣ATxx
♠ ♥ ♦ ♣ Laud ♠ ♥ ♦ ♣
♠AQx ♥Ax ♦KQx ♣KJ9xx
Pärast partneri agressiivset kontrat (ilmselt olnuks pass parem) hüppasid kohe Blackwoodi ja pakkusid slämmi.
Kuidas mängid ärtu K avakäiguga?

Lahendus:
Vaatame, kuidas areneb mäng 3 laual.

1) Algaja Angeelika ei olnud mingi algaja (pardon the pun). Ta teadis, et 9se mastiga on protsendimäng AK tõmme. Ta võttis teise ärtu per force (Ostilt äravise) ning mängis ristisid tipust.

2) Kogenud Karmen teadis samuti, et isolatsioonis on ristisid õige mängida tipust. Kuid ta teadis ka, et Westi tõke muudab tõenäosuseid. Kuna Westil oli 7 ärtut Osti 1 vastu, oli Ostil tõenäoliselt rohkem ristisid ja seega tõenäolisemalt ka risti emand. Seega võttis ta teise ärtu per force (Ostilt äravise), tõmbas risti ässa ja lõikas ristit Osti käest.

3) Maailmatasemel Maarja oli aga tehtud Maasikavahust ("of sterner stuff" otsetõlge algriimi kitsendusega). Ka tema võttis teise ärtu per force (Ostilt äravise), kuid ta ei kiirustanud ristide kallale asumisega. Ta jätkas 3 ringi pada (West viskas 1 ärtu) ja 3 ringi ruutut (West viskas 2 ärtut). Nüüd oli jaotus Maarjale nagu avatud Agatha Christie raamat. Westil oli alguses 7 ärtut, 2 pada ja ainult 1 ruutu. Seega 3 ristit. Risti Kuningas + lõikus Westi vastu tõi slämmi koju. Nagu Hercule Poirot oleks öelnud: "Voilà!"

2 kommentaari:

  1. Avatud Agatha Christie raamat oli jaotus ikka Angeelika jaoks (Christie puhul pole vahet, kas raamat on avatud või suletud, ära ikka ei mõistata, mis toimub), Maarjale oli see nagu avatud muinasjuturaamat.

    Andres

    VastaKustuta