neljapäev, 28. aprill 2011

Must kolmapäev

Eilne mäng Kotkas ei õnnestunud kuigi hästi (ja see on veel pehmelt öeldud). Muuhulgas tekitas mulle pakkumisprobleeme järgmine jagu. Istusin teisel käel ja mul oli peos:

♠ S76 ♥ 2 ♦ E1094 ♣ ÄK856

Pakkumine oli kulgenud sedasi 1♦ - p - 2♣ - 2♠ - 3♦ - ?

Kas taas passida, toetada partnerit kolmandal või neljandal korrusel? Pakkusin 3♠, mis jäi lepinguks. Partneril oli selline leht:

♠ ÄE10952 ♥ E8753 ♦ - ♣ 62

Leping tuli täpselt välja, aga kahjuks mängiti teisel laual 5♠x, mis tuli samuti välja.

Veelgi suuremas kimbatuses olin aga jaos, kus lepinguks oli 5♦.

Avakäiguks väike risti ja lauda tuli:

♠ KESxx ♥ Sxxx ♦ KE ♣ xx

Milline on mänguplaan, kui mul on käes ♠ Ä ♥ Ä64 ♦ ÄS9743 ♣ ÄES

5 kommentaari:

  1. Mänguplaan võiks olla: risti S (või Äss kui PPV pani K), pada Ä, 2 trumpi, 3 pada. Lõpuks 3 pada lootes, et viimase trumbiga kaitsjal oli alguses 4ne pada. Ristit ei ole mõtet lõigata - PPV oleks avatihil K mänginud kui see tal oleks.
    Pakkumisprobleem on vägaväga keeruline. Alustuseks on sul vastaste ja partneri pakkumise valguses peaaegu võimatult hea leht. Avajal on korralik avanguleht (avas ja pakkus veel 3ndal korrusel), vastajal (VPV) on 10+punkti (pakkus 2/1 ja seda viletsa mastiga), partneril on hea leht (kuigi selles järgnevuses pigem lihtsalt mängujõudu kui pildipunkte) ja sul on 10p hea toetusega nende kõigi mastidele :). Kui vastast usaldada, siis 4S on välistatud imo. Pass tundub liialt tagasihoidlik. Kontra tundub OK, kuigi ei saa kindel olla, et leping välja ei tule (partner ei ole kaitset lubanud, pigem vastupidi). Ma valiks ilmselt samuti 3S.

    VastaKustuta
  2. Avakäigu soldatiga võtmine näitab halbu harjumusi, emand on õige kaart.

    Peale padaässa võtmist ei ole põhjust mõlemat ruutut lauast ära võtta - kui kinni lüüakse juba teine või kolmas pada, võib teist sisekuks vaja olla. Lõppeks mängid sa ju viit ruutut, mitte kuut või seitset.

    Mis pakkumisprobleemi puutub, siis partneril on ärtu-pada kahemastileht (kuna keegi ärtut ei pakkunud, siis peaks tal viiene olema).

    Pagan seda teab, kas ärtusingel on selles valguses hea või halb uudis, aga mina paneks geimi täis - kuigi "passinud käsi ei härga", siis kaks kiirtihi, kolmene trump ja lühidus sul lõppeks ju on ning kui vastane trumpi ei käi, on neljal juba üsna head šansid ja kui käibki, ei ole see veel taha läinud. IMPidele mäng niikuinii...

    VastaKustuta
  3. Pakumise koha pealt virisex natuke su partneri 2♠-i kohta. Kuna tal on lehte piisavalt et mängida 3/4 kallist olex minu valik 3♣ kui Micheals.
    Sinu lehega tõstax 4 täis.

    VastaKustuta
  4. 2S on täiesti normaalne, mastid on ebavõrdsed ja pole piisavalt tihedad ja isegi kui partneril on ärtu ühe võrra pikem, tahad sa pigem pada mängida (ja eriti siis, kui mastid on võrdse pikkusega) - aga partner valib tõenäoliselt ärtu - kui muud asjaolud on võrdsed, siis kasvõi seepärast, et see on madalamal.

    Küll aga võib-olla võiks ta pigem 3 pada nelja tõsta (6-5ga ära karda)

    VastaKustuta
  5. 1. Leht on küll ilus, et geimi tõsta (löögiväärtus ja jõudu). Aga et risti lühidus paikneb vale vastase käes, ruutu jõud on valesti, ja ilmselt on partneril ka hunnik ärtusid (ebaklapp), siis pakuks ikkagi vaid 3♠.

    2. ♣Q, ♠A, ♦K, ♠K, ♠Q. Kui keegi ei löö, siis ♣A, ♣ löök.

    VastaKustuta