kolmapäev, 13. aprill 2011

4 pada väljamäng

Paarikas, kõik rohelises. Pärast vastase passi avad 1NT kaardiga:
A64-Q83-AQ97-AT6

Pakkumine kulgeb ühepoolselt:
1 NT - 2H
2S - 3S
3NT - 4S

Avakäik ärtu 5 ja laud:
KQ875-JT72-7-K53

PPV ärtu äss saab tihi ja tagasi küntakse väike risti.

Mänguplaan?
Naljakas on see, et kui kaitse alustaks ärtu-ärtu-ärtu löök, tunduks 10 tihi juba väga lähedal. Risti tagasikäik tekitas aga komplikatsioone. Mis oleks parim mänguplaan?

5 kommentaari:

  1. Esmapilgul on vaid 2 ärtu kadujat. Kui trump ei jagu, siis on üks veel. Ja ristis on ka oht tihi ära anda. Õnneks saab risti kaduja panna ruutu peale, kui ruutu lõikes on.

    Seega üritaksin 11 tihi saada: risti kuningas, 3 ringi trumpi (lõpetades lauas) ja ruutu lõige. Kui trump jagub 3-2 ja ruutu kunn on lõikes, on 11 tihi. Kui kumbki ei istu, siis on 9 tihi.

    VastaKustuta
  2. No ma tegin samamoodi, ainult et teisel trumbitihil selgus 4-1. Nüüd ei jätku enam aega ärtule ristit visata ja ristit kätte lüüa. Ruutu oli ka lõikest väljas.

    Minu arust risti tagasikäik nähes laua ATx ärtu tagasikäigu asemel viitab otselt ärtu 3-3le.

    Võitev mänguplaan olnuks seega jätkata ärtuga ja kui nüüd risti lahti lükatakse, tõmmata trumbi kunn ja käia veel üks ärtu. Kui istub 3-3, käia neljas ärtu, visates sellele risti, isegi kui lühem käsi lööb. Kui lõi neljane käsi, ei saa ta ikkagi takistada risti kätte löömist. Probleem tekib vaid siis, kui lüüakse ette ja tagant visatakse ka risti. Nüüd on risti käigu peale vaja mõistatada, kas üles on jäänud risti 3-3 või pada 1-1.

    Jah, ruutu lõikus kombineeritult paja 3-2ga tundub ahvatlev, aga tuim trumpide korjamine ja lõikus pole härgade stiil.

    VastaKustuta
  3. Pakumise järgi on risti ATx varjatud käes...?

    VastaKustuta
  4. On tõesti.
    See kahjuks pisendab minu plaani elegantsi.

    VastaKustuta