teisipäev, 29. märts 2011

Kaks pakkumisprobleemi

*** 16 jagu

Soodsas tsoonsuses, 4. käsi

♠ - ♥ 8xx ♦ AKT92 ♣ KT872

Vastane avab 2♠ (tegelikult seda ka alerditi -- lubab 5-4, aga ma ei märganud alerti). Partner pakub 3♥. Vastane passib. Mida pakkuda?

*** 26 jagu

Kõik tsoonis, 2. käsi

♠ J6 ♥ A43 ♦ AKT54 ♣ Q72

Vastane avab 1♠. Mida pakkuda?

12 kommentaari:

  1. Selles 16.jaos oli käes 8xx ÄKT94 K8652 (mitte et see vist midagi väga muudaks). Minu partner avas selles jaos 4H, mis pidi tähendama 7-8 tihi omast käest, ja ma passisin (mida vist kah kuigi arukaks ei saa pidada). Aga Sinu olukorras oleksin ilmselt 4H pakkunud.
    26.jaos oleks ma kaalunud kontra ja 2D vahel.

    VastaKustuta
  2. Esimeses ma väga head partnerile oma lehe kirjeldamise võimalust ei näe. Variant midagi teada saada oleks ehk pakkuda 3S ja kui nüüd partner pajapidurit näitab, siis otsustada, et jõud on raisus ja pakkuda 4H (lootes, et juba see järgnevus teatavat slämmihuvi näitab). Aga vahest võib võtta lihtsalt optimistliku hoiaku ja katsetada kohe exclusion Blackwoodiga.
    Teises olin ma täpselt samal positsioonil ja pakkusin 2D, lahterdades pakkumise kategooriasse "good matchpoints is not good bridge". Kardan, et matši mängides oleks see leht ülepakkumiseks küll kesisevõitu.

    VastaKustuta
  3. 1. Insta 4H.
    2. 2D (naljakas tujus olles kaaluks ka 1NT).

    VastaKustuta
  4. 1. Olex odavate väärtused teistpidi sobix 4♣ pakumine päris hästi. Praegu sobib ilmselt 3♠ ja 3NT pealt edasi 4♥-i minek paremini. Kui 3♠-i peale aga 4odavat laekub siis ytlex ilmselt 4♠.
    2. 2♦

    VastaKustuta
  5. 1. 4H - ma ei taha partnerit üleliia ärgitada, loomulikult võib meil slämm olla, kui partneril on midagi väga sobivat, aga kui siin jaos midagi kehvasti istub, siis istub see valel pool

    2. 2D - mis sa sellega ikka teed, passida selle kaardiga ei tohi

    VastaKustuta
  6. 1. Huvitav on minu arvates see, et vastaste pada on kusagile kadunud. Vastasel peaks olema vähemalt 9-ne klapp -- ja isegi sel juhul on kahtlane, miks partner 4-se padaga tahab ärtut pakkuda, kui potentsiaalne ebaklapp on juba avastatud. Ainus põhjendus, et tal on hea leht (ja kehv pada). Ma igatahes pakkusin 4♠ (voidvood), partner vastas 6♥, selle sain passida. Nii olime ainus paar, kes slämmi jõudis. Partner mängis ka hästi, saigi 12 tihi.

    2. Kaalusin kah 2♦ ja kontrat, aga Lauri poolt keelatud pass oli ikka magusam. Minu jaoks huvitav, et kõik 2♦ pooldavad. Ma pigem kalduksin kergelt kontra poole, ikkagi ühtlane leht, ja kõigis pakkumata mastides vähemalt 3-ne pildiga tugi (4-se ärtu puudumine on muidugi argument).
    Reaalselt jäi 1♠ mänguks, laekus 10 tihi, +400 ja hea tulemus.

    VastaKustuta
  7. 2. Meie jõudsime pärast minu 2D pakkumist 3NT-sse, laekus 8 tihi, -100 ja kehv tulemus :)

    VastaKustuta
  8. Minu jagu oli siis selline:
    _______♠ T7___ D:s
    _______♥ QT97_ VUL:e
    _______♦ KQ3
    _______♣ KJ62
    ♠ AQJ6______♠ K8
    ♥ 632_______♥ KJ54
    ♦ T2________♦ AJ54
    ♣ T974______♣ 853
    _______♠ 95432
    _______♥ A8
    _______♦ 9876
    _______♣ AQ

    Otsustasin ikkagi avada, kuhu VPV ytles 1♠, partner NT, mis kontraga jäigi mängux. Mitte just parima väljamänguga läx asi koguni kaheta, mis ei olnud "hea" tulemus. -1 olex normaalne aga kas keegi suudab leida ka 7 tihi variandi?

    VastaKustuta
  9. Klaasist kaartidega:
    - kaitse jääb alati peale, kui suudab ärtu avakäigu genereerida.
    - ilma ärtu avakäiguta jääb väljamängija alati peale.

    VastaKustuta
  10. Pada avakäik oli. Võeti K-ga lauda ja käidi ruut käe 10nele ja pildile. Nüüd lülitus kaitse ristisse, kus Süd võttis ässa ja käis paja. Parim olex nüüd võtta pajad lõpuni ja käia ärtu laua J-ile. Sellex hetkex on Nordil vaja olnud teha kax viset padadele ja kui Südil on tekinud mulje et tal on viimane hetke viienda pajaga tihi võtmisex, siis kipub mooarust Nord ärtu-risti-ruutu sunnis olema...

    VastaKustuta
  11. 16 jagu
    Väga inspireeritud pakkumine Hendrikult!
    Ma oleks kah insta 4H pakkunud, kuigi slämmipotentsiaal on tõesti näha. Marty Bergenit tsiteerides: "kui kaalud slämmi, siis heida hoolikas pilk oma trumbimasti pikkusele ja kvaliteedile". Kadri pass on minu arust OK. 26 jagu
    Minult kontra.

    VastaKustuta
  12. Jah, edasine mänguplaan oleneb sellest, mida Nord padadele loobib.

    Ühtegi ruutut ta loopida ei saa, siis on asi lihtsa ärtu lõikusega kohe väljas.

    Kui loobib kaks ärtut, sama lugu (eeldusel et laud ei loobi 2 ärtu).

    Kui loobib kask ristit, annab risti käik isegi 8 tihi.

    Järelikult peab loopima risti ja ärtu. Lauast lähevad ruutu ja ärtu ning risti käik peksab vastaste sideme mõnusalt puruks - tekib igast huvitavaid seise, aga tundub et väljamängija saab 7 tihi kätte. Lisaks nagu Mts juba märkis - kui Süd püüab pada sisse kasseerida, jääb Nord enne lauda sundi.

    VastaKustuta