teisipäev, 23. november 2010

Ootepass-ootepass-ootepass-ootepass... ootepass!

Karikal selline jagu ja pakkumine
nr.51
_______♠ 85___ D:s
_______♥ K7___ VUL:-
_______♦ KT83
_______♣ J8432
♠ KJ3_______♠ QT9
♥ 42________♥ QT865
♦ QJ762_____♦ 4
♣ KT7_______♣ Q965
_______♠ A7642
_______♥ AJ93
_______♦ A95
_______♣ A


Kuna meil 1C tugev variant algab 18 punktiga ja leht kadujate mõttes samuti eriti midagi head ei sisalda alustas partner naturaalselt
1S-2D-p-2H(NF)
p-p-p

Nordist passisin 2D peale ootex ja partner omakorda jäi ärtu suhtes ootele. Kui järg uuesti minuni jõudis tundus kui partneril on ntx 11-12 punkti siis mul oma 7mega pole küll mõtet edasi pressida, olex siis pajas kasvõi miski honöör toex. 3C leps ei tundunud sellise hõreda mastiga samuti eriti perspektiivne. 2H võtsime küll kolmeta, aga protsenti jagati selle eest ainult 22%, meie liinis nimelt 3NT korduvalt võidetud oli. Samuti oli pajas 10 tihi lumine, kuigi seda geimi polnud keegi pakunud.

Võimalikud variandid kuidas asja parandada olexid minuarust

1. 2nt tugevast käest teisel ringil.
2. X tugevast käest (jõud, sest kas on mõtet 4ndasse masti välja võtta?)
3. kohene X nõrgast käest, mis tähendab küll seda et sa pead olema valmis partneri tõenäolise 2H-i parandama 2NT-sse või 3C-sse. Aga kui ta ütleb jõu tõttu hoopis 3H?
4. teise ringi X nõrgast käest. See eeldab ilmselt miskit sellist kokkulepet et vastasel teisel kõrgusel mängida ei lase.

Kuidas pakuxid Sina?

5 kommentaari:

  1. Kõige halvem pakkumine on minu arust Westi 2D (kas ei ole tõesti automaatne pass?) ja Easti 2H on ka pingutatud (rohkem väärtusi peaks see igatahes lubama isegi kui on NF), kuid ilmselt ta aimas halba (ju ta oli partneri II korruse hullumeelseid ülepakkumisi varemgi kohanud) ja püüdis põgeneda enne kui NS punast kaarti hakkavad lauale lätsutama. NS kaartidega ma eelistaks seda 4. varianti - balansseeriv kontra Nordilt. Kuna Nordi kohene kontra oleks negatiivne, peaks see olema välistatud.

    VastaKustuta
  2. Kõige akuutsem tundub kolmas variant, trahvimaiguga jõukontra südilt, kuid see peaks ikka teil selgelt kokkulepitud olema.

    Kui seda pole, siis jääb jah neljas variant.

    Mulle meeldis ka Su väljend "passisin ooteks". Kui sellele järgneb kontreerimine põhiroaks ning pluss 800 magustoiduks, siis võib täitsa õdus söömaaeg välja kukkuda.

    VastaKustuta
  3. Variant 2 ei ole realistlik: ma ei kujuta ette, et passind partneri vastas tahaks omast käest vastase 2. korruse lepingut talastada (alternatiivks muidugi ise trammi alla jõuda).

    Ainus variant, et nõrk käsi peaks midagi pakkuma - ilmselt siis teisel korral.

    VastaKustuta
  4. Nigulile vastax seda et ärtu mängus on Südil ju 5 tihi omast käest, nii et kui olex kokkulepe et neljandasse masti välja ei võeta saab kontra trahvietekux lauale panna küll. Kuues tihi võib tekida juurde kasvõi pada löögist.

    Indrekule vastax seda et 2D on tõesti pisut pingutatud, punkti poolest olex nõus, aga mast võix parem olla. Samas 2H ma olex ise ka tõesti selles järgnevuses pakunud Osti lehega. Aga üldiselt oli probleem ikka rohkem NS liini pakumiste kohta, EW said ju hea tulemuse...

    VastaKustuta
  5. 1S - 2D - p - 2H
    p - p - DBL

    kontra tähendus peaks olema "negatiivne ärtu suhtes" - st. tõenäoliselt olid ruutudega taga, kuna sa ei suutnud 2D välja võtta.

    VastaKustuta