reede, 12. september 2014

Raske jaotus. Trap pass

Leht väga vanalt maxipaarikalt. Omad
♠AKJxx ♥Ax ♦Kx ♣Txxx
Partner avab 1D - vastaselt 1S - sina?
Tsoonis ei ole kedagi.

Ma passiksin selle lehega (lootuses, et partner kontreerib) ega isegi arvaks, et siin esineks mingi probleem. Seega oli kurb (tegelikult mitte eriti, reaalselt ei olnud see leht minu käes) näha, et pass töötanuks väga halvasti. Puhas null.

Kas kellelgi läinuks paremini? 3NT?

5 kommentaari:

  1. Kallis odava vastu 3NT.
    Odavas kalli vastu trap pass.

    VastaKustuta
  2. Mina samuti sõltuvalt tsoonist kas passin või pakun 3NT (ühest küljest võib kallis tsoonis 3NT eest saada rohkem punkte kui 1SX kaitstes ja teisest küljest võtab ka partner kallis tsoonis harvem välja).

    VastaKustuta
  3. Sõltub tsoonist, partnerist ja vastasest. Kõik rohelises ei tundu passimine eriti perspektiivne. Partnerile näkkuvaatamine aitab samuti tuvastada lootusi pakkumise ülesvõtmisele. Kolmas argument on paraku ka üsnagi oluline... Korra miskil võistkondlikult meie teises toas Parker pakkus sellise 1S... Jäi lepingux, aga tihi ta ei saanudki...

    VastaKustuta
  4. Võrdne tsoonsus ja maksipaarikas ongi vist ainsad, kus probleem esineb. Eeldades, et need väikesed paja nupud on ebaolulised, peaks vist 3NT pakkuma.
    PS. Partnerile näkkuvaatamine ei ole minuteada lubatud mänguvõte.

    Andres

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei pidanud silmas otsest "näkkuvaatamist", vaid partneri kui isiku tuvastamist/meenutamist. Erinevad partnerid kipuvad erinevaid järgnevusi samades kohtades kasutama...

      Kustuta