reede, 19. september 2014

Deja vu

Alltoodud jaotuses olid mul täpselt samad probleemid nagu eelmises postituses kirjeldatud. Nii pakkumises kui avakäigul. Omad
♠Jxx ♥AQxx ♦AJ ♣Axxx
Vastane avab 1H - sina?

Jälle tugeva NT leht ja vastane avab ette 1. korrusel. Kui eelmise lehega (AJx/Jxx/KJx/KQxx, RHO avas 1C) otsustasin passida, siis nüüd pakkusin 1NT. Leht ise on parem ning partner passimata - seega risk väiksem ja geimivõimalused suuremad. Vive la difference.

1NT passiti avajani, kes balansseeris 2S. Seega
1H - 1NT - p - p
2S - p - p - p
Vastased mängisid naturali.

Olin jälle võimatu probleemi ees. Vastase masti ei tohi käia. Ässaga masti ei tohi käia. Hmm ... rohkem maste mul polnudki.
Esialgu tundus loomulikult trump parim. Aga on see ikka nii? Kui väljamängija tahab ärtusid lauda trumbata, saab partner üle lüüa.
Seega mida käid?

4 kommentaari:

  1. Vaadates su ärtu nuppe AQ32, siis pigem on oht, et väljamängija just ei taha neid lauda lüüa. Ehkki trump on automaatne sellise pakkumise järel, siis võibolla on siin argumente mitte käia. Väljamängija on 6-4 või 6-5, seega tema mänguplaan on ilmselt "trump kokku ja ärtutihid lahti". Seega võiks alustada odavmasti ässaga, lootuses, et saab väljamängijat sundida trumpama ning seeläbi trumbikontrolli kaotama. Risti äss on pikemast mastist ning ohutumast kombinatsioonist, seega käin ♣A.

    VastaKustuta
  2. Mõtlen samal moel kui Hendrik ja selleks, et väljamängija 6-5 jao kallale minna (OK, 6-4 äkki on kohati võimalik?), siis üritan odavmastide kallale ronida. Kuna partner võinuks pika ruutuga ja mõne punktiga häält teha, alustan samuti risti ässast...

    VastaKustuta
  3. Ka selle jaotuse avastasin BBO arhiivist. :) Indreku leht oli täpsemalt J94-AQ93-AJ-A984. Võimalik, et ärtuüheksa olemasolu muudab Hendriku ja Lauri mõttekäiku?

    Vallo.

    VastaKustuta
  4. Minu jaoks risti äss, olenemata ärtu üheksa olemasolust.

    Andres

    VastaKustuta