esmaspäev, 29. september 2014

Man of my word

Kui on lubatud iga tööpäev kõigile jõukohane ülesanne, siis tuleb see ka täide viia. Seetõttu siin uus ülesanne teemal "ohtliku käe neutraliseerimine".

3NT pada 4 avakäiguga.
♠95 ♥K9xx ♦AKxx ♣QJx
♠ ♥ ♦ ♣ Laud ♠ ♥ ♦ ♣
♠AQ6 ♥ATxx ♦xxx ♣Kxx

4H tundub küll mõistlik leping, aga oletame et maandud 3NTs.

Avakäiguks pada 4, millele Ost mängib Sõduri. 6 tihi on tipust (pada avakäik muutis tegijaks Emanda). 2 on kergelt võimalik saada lisaks ristist ja veel 1 tõenäoliselt ärtust. Kuidas mängid?

Vihje: ära unusta ülesande teemat! Eelduseks soovitav võtta pada istumine 5-3 (Westil 5) ning risti Ässa paiknemine Westil. Kuidas leping sel juhul koju tuua?

Kommentaariumisse on ilmunud õige lahendus! Lisan selle siia.
Lahendus: Vaja on juurde saada 3 tihi - 2 tulevad ristist ja 1 ärtust. Oluline on seda teha nii, et ohtlik käsi - West - ei saaks käigule PÄRAST pada ässa mahaajamist. Ärtus on võimalik West käigult eemale hoida (eeldades, et ärtu pildid on lahus), kuid kui Westil on risti äss, siis saab ta sellega alati tihi. Seega on oluline anda risti tihi ära ENNE, kui vastased pada lahti jõuavad mängida. Ajad kõigepealt maha risti ässa, siis peetad pada ja võtad järgmise pada per force ässaga. Nüüd lõikad ärtut 9ga. Ost saab küll tihi, kuid tal pole enam pada käia - tänu sinu peetamisele.

4 kommentaari:

  1. Redigeerisin postitust ja muutsin vihje valgeks, taustaga ühte värvi. Selle nägemiseks tuleks hiirega tekst esile tõsta. Vihje: < span style="color: white" >Valgeks tegemiseks kasutasin html vahendeid.< /span >

    VastaKustuta
  2. Esimese paja võtan emandaga, siis annan risti välja. Paja tagasikäigu peetan, kolmanda ringi võtan. Nüüd lõikan ärtut üheksaga. Ilmselt kaotab ostile, aga ta ei saa enam pada käia. Siis tõmban ärtu kunni ja kui selgub, et ärtu on 4-1 ostil, saab veel kümnega lõigata.

    VastaKustuta
  3. Mina ka lahendasin ära. Aitäh toreda ja õpetliku jao eest.

    VastaKustuta