teisipäev, 9. september 2014

Vahel kohe ei vea

Eilses klubis mängisin Frediga. Tulemus oli minu jaoks üsna košmaarne: 26 jaotusega -69 IMPi. Laua taga ei saanudki aru, et miinus nii suur on. Ühtegi suurt impi-kaotust ei saanud, suurim oli 8 IMPine. Aga mis siis juhtus?

Kuna mängisime koos esimest korda, ning kuulume natuke erinevatesse koolkondadesse, siis oli 1 pakkumisarusaamatus, kus me üksteist ei mõistnud. Ja oli isegi variant selle vastu "kindlustada", ent kahjuks ei kindlustanud, nii et jõudsime 3-3 klapiga 4♥-sse. Kuna ka 3NT kipub taha minema, siis kaotus väga suur ei olnudki: ca -7 IMPi.

Kindlasti oli paar ebaõnnestunud pakkumisotsust partnerilt: ca -20 IMPi. Ja siis oli paar ebaõnnestunud otsust minult: pressisin 4♠, mis ei tulnud välja; avasin 1NT 5-se kallismastiga ning piiripealne geim, kus kõik istub imeliselt, jäi pakkumata; 19. jaotuses ma ei suutnud partneri Wilkozi avangu peale lehega
♠J8 ♥AT6 ♦AQ6 ♣QJ764
heasse lepingusse jõuda. Kartsin pakkuda 2NT - kui tuleb vastus 3♠ (♠+♦) siis olen jõudnud liiga kõrgele. Leidsin siis hea lahenduse: 2♠ (PVP). Ehk et kui partneril ongi pada, siis saan mängida madalalt, kui aga ärtu, siis ta arvatavasti parandab, ning saan 4♥ pakkuda. Partneril oligi pada, nii et ta passis, aga kahjuks oli tal ärtu ka; pada aga istus 5-1 vastu, nii et 2♠ läks üheta. Samas kui 4♥ on võidetav. Niipalju siis heast lahendusest! Kokku maksid need otsused ligi 30 IMPi.

22. oli üks "vahva" jaotus, kus meil kaitsekokkulepped ei töötanud. Vastane jõuab 3NT-sse, ning ruutu mast jaguneb nii:
AKQ532
974 ---- 6
JT8
Pärast ruutu kuninga avakäiku, kus väljamängija juba avalikult kurtis, et "ruutu ei pea", õnnestus meil ikkagi saada vaid 3 ruututihi. Selle saavutamiseks ei olnud vaja ei rohkem ega vähem, kui kummaltki 1 eksimus ning 1 ebaõnnestunud otsus (kokku 4 apsakat). No juhtub... ja -15 IMPi deltat.

13. oli minu jaoks kõige õnnetum jaotus.

♠KT75
♥KT97
♦42
♣J32
♠8642
♥A8
♦KQ8
♣QT94
Laud ♠QJ9
♥Q6432
♦AJT9
♣K
♠A3
♥J5
♦7653
♣A8765

Vastane pakub ühepoolselt 1♥ - 1♠ - 2♦ - 2♥ ja jääb seda mängima. Teen pada ässa avakäigu (partnerilt ♠5 julgustab), jätkan pada partneri kuningale ning löön kolmanda paja. Mida nüüd teha? Väljamängija jaotus tundub olevat 3=5=4=1, küsimus on, et milline ta singel risti on. Seega on küsimus selles, et kas jätkata suure või väikese ristiga. Partneri poolt antud pada löök oli antud ♠7-ga. Kahjuks ei anna see mulle infot, sest ta ei tahtnud tihi hinnaga lööki anda. Seega ei ole see usaldusväärne signaal.
Hirmsasti tahaks mängida väikese risti partneri kuningale, et ta saaks käia uue pada, ning ma saaks oma trump sõdurit kasutada.
Kui ma võtan risti ässa, ja jätkan ristiga, siis ma mängin väljamängijale lahti risti tihi lauda. Võibolla kasutab ta seda oma neljanda ruutu paigutamiseks (partneril on ju neljane ruutu, mida väljamängija ei oska õigesti lahendada). Väikese risti ainus oht on see, et väljamängija võtab kuningaga. Ent see ei pruugi olla saatuslik: partneril võib olla ruutus äss, ning sel juhul saab ta ruutuga sisse saades ise ristit käia, ning ma saan risti ässa niiehknaa. Pealegi on risti 3-1 ning on märksa tõenäolisem, et ♣K on 3-ses mastis, mitte singlis.
Niisiis jätkan väikese ristiga, uskudes et kuningas on partneril või lootes, et isegi kui ei ole, siis ei müü see tihi. Jällegi ebaõnnestunud otsus, nii see osamäng vastasel välja tuligi...

Kui nüüd kõik oma tehtud miinused kokku liita, siis selgub, et hea mängu korral oleksime jõudnud umbes nulli. Seega jääb üle kiita vastaseid ning kiruda fortuunat, kes IMP-IMPi haaval meid lihtsalt lüpsid. Vahel kohe ei vea.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar