kolmapäev, 27. mai 2009

Taaskord slämmist

Eilases Tlna klubis alustasime vaba vooruga ja seega oli võimalus rahulikult jagusid segada. Midagi väga erilist ei olnudki vaja teha, allpool oleva jao saamisex piisas Südi ja Osti lehtede vahetusest. Paraku pärast tulemusi vaadates selgus et ainult kax paari olid slämmi jõudnud, kuigi 11tihi oli ainult üx kord mängitud. Punkte küll väga palju ei ole. Väljamängux sobis nii ärtu topeltlõikus, kui risti 3-3 jagunemine. Kuda pakuxid Sina?



Oma süsteemi järgi olex pakkumine kulgenud umbes nii: 1s-2nt-3c-3h-4c-4d-4s-(4nt-5s-)6s. Sulgudes oleva osa võix vahele jätta siis, kui vastavas käes mõni trumbipilt kah olex.
2nt - toega eri variandid
3c - uurib mis variant oli
3h - slämmihuvi 3+ kontrolli (võix olla ka neljane trump üldiselt)
4c - cue, slämmihuvi
4d - cue, aga näitab ka et risti kontroll sobis
4s - signoff kuna ikkagi 12p ainult, ja ärtus pole miskit.

4 kommentaari:

  1. Ma ei näe väga põhjust Südi lehega midagi muud pakkuda kui 3NT (no võibolla 4 pada ka, aga see selleks). Isegi kui endale ässade-kümnete pealt 2 punkti juurde arvestan, on ikka lehes 15 paduühtlast punkti ja piiratud avangu vastas suurt slämmiminemise šannsi ei näe. Ja ammugi ei näe ma põhjust 6 patta karata pärast seda, kui partner 4 pajaga signoffi teeb. Kui keegi nii pakuks, kutsuksin kohtuniku ja paluksin kontrollida, kas pakkuja pole mitte endale ise jagu kokku pakkinud :)

    VastaKustuta
  2. Ja üldse, mis komme see on vaba vooru ajal jagusid pakkida. Õhtumaa allakäik, Mõts ;)

    VastaKustuta
  3. Mulle tundub Mõtsu poolt pakutud järgnevus taas veidi kunstliku konstruktsioonina, eriti see 3♥ pakkumine "slämmihuvi, 3+ kontrolli" - no andke andeks, aga see kaart on küll kõike muud kui slämmihuviga piiratud avangu vastas.

    Oleks võinud ju mõne huvitava ideega jaotuse kokku pakkida, mitte sellise, kus suurepäraselt sobivate lehtede toel tuleb pämm välja, mida normaalselt on suht võimatu pakkuda (nt. kui pika pada käest ruutu ja ärtu ära vahetada, siis peale ruutukäiku on asi puha pees ja muidu sõltub risti 3-3st või mõne hea asja ilmnemisest).

    mina pakuksin seda jagu väga lihtsalt: 4♠ - pass

    kui natuke fantaseerida, siis releetades oleks muidugi variante jõuda:
    ......1♠
    1NT - 2♣ (lubab küll jõu poolest maksi, aga 7,5 tihi omast käest kvalifitseerub vast küll)
    2♥ - 2♠ (ühemastileht)
    2NT - 3♥ 7(321)
    3♠ - 4♣ (ruutu singel)
    nüüd on näha suht hästi sobiv jagu ja maks, nii et võib plämmi poole pressida küll:
    4♦ - 4♥ (1 äss)
    4NT - 5♥ (2 kuningat, mustad või punased, konteksti arvestades ilmselt mustad). Kuna emandate küsimine on ohtlik (võib ♦ ja ♠ emanda puhul pakkumise kuude NT-sse viia ja üldse on kahe emanda puhul suht ebameeldiv seis, niikuinii teada ei saa, millised need on ja lõppeks ei ole ka partneri jaotus 100% teada (st. kumb on duubel, kumb kolmas)), siis ilmselt on mõistlik teha signoff 6♠-ga.

    VastaKustuta
  4. 3H vastus võix 2NT käest suhtkoht automaatne ikkagi olla, no okei peaaegu automaatne. Vajab oma lehe "kerget" upgradet neljase toe puudumise ja 3. ässaga lehega "heax" lehex hindamise punktides. Samas ega 2NT pakkunud käsi ju ei tea millega avaja 3C tegi. Ja ega miskit lisainfi vastased ju avakäigu osas samuti 3H-ist ei saa.
    Jõupunktide maxix tõesti kyll ainult 29, ebayhtlast ca 6 kadujaga leht ehk tõesti ainus millega slämmi võib leida sellise yhtlase vastu.
    Põhiline ehk millele tahax sellise jaotuse ja pakkumisega rõhuda on see et kolme ässaga lehte tuleb ikkagi "heax" või ka "väga heax" lugeda ning 1s-4s pakkumine ei pruugi sellise ässakogusega mõistlik järgnevus olla.

    VastaKustuta