teisipäev, 2. juuni 2009

Mälestusi Tallinna Festivalilt

1. Jagu (nr85) tuli ette võistkondliku viimasese voorus, vastaseks GERMANY. Omapärane võistkond seepoolest et tegelikult tuli mängida mitte kahe vaid nelja inimese vastu - mõlemal vanamehenässil oli nimelt naine kõrval toetuseks. Ja tundub et mitte niisama, sest ühte tüüpi tuli tõesti keset matshi väikese masaashiga toetada;-)




Kuna jagu oli üks viimastest mida mängisime ja sellex ajax olid vastased paar korda "igax juhux" 3nt-sid ära pakkunud, millest mõned ka välja tulid, siis tundus et on aeg ventilaatori effekti ära kasutada. Kuigi leht on mul nõrk siis peale partneri pada pakkumist tundus et heal päeval võib meil isegi geim olla, selle kyll "õnnex" teise ringi 2NT avanud käest pigem et välistas. Süsteem võimaldab meil selles kohas ka 2nt-ga geimikutset teha, aga sellex pidasin oma lehte ikkagi liiga heaks. Samuti tundus 3S pakkumine liiga nõrgana minu "peaaegu et geimihuviga lehe kohta". Kõigi nende argumentide tõttu tundus 2s-3s järgnevus kõige mõistlikum, sest nii kirjeldan ma oma lehte vastastele tugevamana ning hoian neid ehk eemale 3nt-st mis neil balansi põhjal tundub ikkagi olemas olevat. Lepingu võitmisel erilisi probleeme ei tekinud, põhiline probleem oli selles kuda kolmanda marjasega trumbis Südile selliselt sisse visata et ta ise trumbi kahvlisse käix. Kuidas pakuksid Sina?


2. Paarikatel jäid meelde huvitavad pakkumised ruutu mastiga. Miskipärast oli kaardijagude kratt kuidagi selliselt neid lehti sättinud et enamasti oli tõkestajatel ruutu klapp. Seetõttu oli ysnagi mitu jagu kus paljudel laudadel saalis pakuti stiilis 3d-4d-5d-6d.... Ühe korra jätkus vastasel närvi isegi 7d pakkuda, mis neile küll eriti hästi ei lõppenud +1700 oli meile ca 90%, sest kuigi 7H seisis, siis pakutud oli seda saalis ainult 2 korda (nemad odavas). Samas ei saa märkimata jätta ka kahte jagu kus ruutu mast oli meie käes ja (muuhulgas ka) tänu sellele õnnestus jõuda õigetesse lepsidesse.

Vastasteks olid Smilgajs-Shudnev, jagu 14.


5d valisin siin seepärast et jaotuslehega on tavaliselt mõtekam ikkagi endal mängida, kui et vastast kontreerida. Samuti ei pruugi meil asi slämmist kaugel olla juhul kui partnerile kah ruutu sobib. Paraku slämmi ilma kaitse tõsise abita ei ole, kuna ruutu expassiga tegema mängimisex sisekuid napib kui risti ässa alustusex ära ei tõmmata. 5H oli korra mängitud see lõpes 1100, ei teagi kas 5C olex jäänud lepsix, kui ma passix. 3C oli kyll alerditud kui ärtu toega. Enivei andis 450 62%. Kuda otsustax Sina?

3. Samade vastaste vastu jaotus 15.


Siin võix partner küll 4h asemel 4c teha aga õnnex tulid vastased appi ja taaskord tänu ruutu mastile oli slämmi jõudmine kindlustatud. 1430 andis 87%, 1370 olex olnud 67% ja keegi suutis täis võtta (või anda) ka 7d - see vajab minuarust pada S10 mahalõikamist (avakäigust ntx) või siis visataxe lihtsalt neljas pada ära millalgi. Kuda Sina pakux?

4. Jagu nr 31 oli selline nõrga punktiga slämm mida tavaliselt 1-2 tükki pika turniiri peale ikka ette tuleb. Ise me sinna paraku ei jõudnud, aga pakun välja variandi kuda saaks.

Kas keegi aksepteerib sellist järgnevust või tundub samuti liiga kunstlik?

11 kommentaari:

  1. 1. "Süsteem võimaldab meil selles kohas ka 2nt-ga geimikutset teha, aga sellex pidasin oma lehte ikkagi liiga heaks" -- ilmselt mõtlesid siin tegelikult, et liiga viletsaks?
    Üldiselt on mul siin samad mõtted, et kutse jaoks on leht liiga vilets, aga 3S tõkke jaoks võib olla liiga hea. Ilmselt pakuks kah samamoodi 2S + 3S või teeks mixed raise'i kui see süsteemis olemas.

    2. Siin pakuks kah samamoodi, alternatiiviks kohene 4S. Westil selles jaos vist rohelist kaarti ei olnud pakkumiskarbis :P

    3. Siin alustaksin 2D-ga lootuses järgmisel ringil ärtu tugi ja risti lühidus ära näidata. Võibolla isegi 3D Tugev Hüpe Uude Masti...või on liiga nõrk?

    4. Minu arust aktsepteeritav pakkumine. Kuigi nii 3H kui 4C tunduvad agressiivsed.

    VastaKustuta
  2. 1. Hmm... Nii ja naa... geimihuviga leht ju tegelt on, samas 2nt (- enamasti yhtlane kutsuv või slämmihuviga ) polex päris adekvaatne kirjeldus selle lehega. Võib proovida ka 3d kui mini-splinter ntx ;)

    2. Ei olnud vist rohelist jah ;) Ju ta eeldas oma lehe pealt et vastasel slämm tehtud ja segas kuda jõudis:)

    3. peale 2d-d olex raske tugevalt ärtu tuge näidata yldreegline või ka ntx siis kui vastased sekkuvad. Praeguse jaoga muidugi probleemi ilmselt polex tekinud kuna partner ilmselt ruutu toetab ja peale ruutu RKCB-d saab 6h ikkagi ära pakkuda. 3d jaox tiba liiga nõrk jah. Mõtlesin ka 4C splinterile tegelt, aga võix natuke parem ärtu olla sellex ilmselt.

    VastaKustuta
  3. 3. Pidasin siin silmas järgnevust umbes
    1H - 2D(F1) - 2H(min) - 4C. Nii saaksin oma lehe üsna edukalt edastatud. Reaalsuses jah võivad asjad keerulisemaks osutuda.

    VastaKustuta
  4. 3. Selle lehega mis Südil on 2d peale 2h kyll ei tohix öelda, isegi kui 2d olex tehtud neljasega. Kui vastaja teex 2d asemel 2c(F1) siis kyll jah võib mõelda 2h, peale aga isegi siis ma eelistax 2d-d.
    Enda stiili puhul (kus toetust näitad esmajärjekorras kui kõrval/oma-masti) ei tundu 1h-2d-2h järgevuses 4C enam mõistlik. Kui partneri ikka min. siis 4H geim täis ja pillid kotti. Vastajal ju 12p ainult ja ärtus kolm kliberit vaid.

    VastaKustuta
  5. see slämmipakkumine väikse punktiga on täiesti loogiline ja mõeldav, ainult et siin tuleb mängu faktor, et lastakse sul tänapäeval jee ühepoolselt pakkuda...
    Nagu keegi kunagi ütles:"sageli kiputakse ära unustama, et bridži ei mängi mitte kaks, vaid neli inimest"

    VastaKustuta
  6. Jah ma ei mõelnudki, et toodud 3. jao puhul saaks 1H - 2D - 2H - 4C pakkuda. Lihtsalt, et selline järgnevus tuleks silme ette Nordi lehte omades ja partnerilt 1H avangut kuuldes. Praegu jah kindlasti ei saa Süd 2H pakkuda 2D peale.

    VastaKustuta
  7. Täitsa nõus Lauriga. Praeguses jaos 1S ilmselt siiski suhtkoht haruldlane olex vähelepakkumine, kui kellegil aga systeemis 5-4 kallid võimalik siis siin see toimix kyll.

    Aga ex see agresiivsus ikkagi ju mõlemat pidi toimib. Kui näitex 1d peale ikkagi 1s tuleb siis võib Nord vabalt oma lehe 1nt väärilisex hinnata ja sinna see pakkumine ilmselt siis ka sureb. Mis hoiab ära NS liinil olematusse 3nt-sse pressimise. Või teeb NF 2C, mis on ilmselt kyll natuke pessimistlikum isegi kui 1nt, aga kohese 3C jaox jääb ju lehte jällegi napix.

    Kui keski aga 1d-2d-ga näitax 5-4 kalleid reklaamib siis selle peale Nordi 3C annax Südile kyll juba põhjust vähemalt 5C/6C suunas mõtlema hakata. Veidi "vinti juurde keerates" võix ntx toimuda selline järgnevus 1D-2D(!)-3C-3H-4H(!)-6C. Võib muidugi ka juhtuda et West 3H asemel 4H ytleb, mis kontreeritult kaheta minnes olex NSile 80% andnud või siis kui Süd 5C ytleb 91% +620 eest.
    Saal oli aga selline et slämmi ei jõutud 41st lauast mitte yhelgi.
    - 6 korda pakuti 5c
    - korra oli 5HD +500
    - korra 4HD +300
    - 12 korda +170 mis andis juba täiesti talutava 62%
    - 3nt anti välja vaid korra (ma ei tea kas kohtunik keelas Ostil ärtut käia, muud põhjust ei oska kyll välja mõelda;), prooviti aga seda lepsi 5 korda, neist yx kord isegi kontraga

    VastaKustuta
  8. Ehhee... Vaatan et see ainumas 3NT mis välja anti tuli paarile Luks-Naber ;)

    VastaKustuta
  9. http://www.bridgebase.com/tools/handviewer.html?w=sqt963hkj85dj42c4&s=s874h4dakq95ckt73&n=sa52h763d73caqj85&a=1dp1h(nat või suvaline FG){ma tahtsin geimi forsseerida, kuid leidsin, et 3NT-d on parem mängida partneri käest, seda enam, et tal võib olla lühike ärtu või tühi duubel ruutus}p{pausiga}2c(mõlemad odavad)p{ja nüüd ongi mul probleem käes - NT pakkumine ei ole enam eriti ahvatlev, kuna ilmselt vastane käib ärtut, seega...}3c{kutsuv, 4+!H ja ristitugi}pp3s3n{vahepeal on šansid oluliselt paranenud}ppp&p=c9&c=11&k=n&b=31&d=s&v=n&sn=Leo&nn=Lauri

    VastaKustuta
  10. kopeerige see eelmine kirje aadressiribale, saate movie. Asja idee oli selles, et vastane lihtsalt sundis mind bluffima

    VastaKustuta
  11. Kiibitsesin viimast vooru Lauri selja taga ja päris naljakas oli tema kaarte ja pakkumist vaadata ja mõtelda, et huvitav, kas ta tõesti otsustas selle lehega bluffida või mis toimub... Aga vastased olid päris õnnetud, kui väljamängija kiirelt hunniku tihisid ära võttis ja siis oma ärtusid näitas. :P

    VastaKustuta