kolmapäev, 20. juuni 2012

Iirimaa 7. ja 8. päev

Ma ei tea, kas pärast viimast kahte mängupäeva meile üldse siia kaasaelajaid alles jäänud on. Aga enda lõbuks siiski kirjutan paar sõna, olgu siis kasvõi üksildane monoloog :)
Matšid kõvade vastu läksid paraku nii nagu karta oli. Laua taga muidugi ei olnud tunne üldse lootusetu. Kõik vastased olid toredad inimesed ja ikka jäi tunne, et kui oleks paar lollust jäänud tegemata, oleks täitsa vastu saanud. Nii et tuleb lihtsalt taset kasvõi väikese kraadi võrra tõsta ja siis võib täitsa mängida.
Eile hommikul siis olin samal pool ekraani prantslanna d'Ovidioga, kes Indreku väitel on maailma naiste esinumber. Ta oli paar päeva enne Iirimaale tulekut käeluu korralikult sodiks murdnud, nii et kasutas kaartide hoidmisel sellist doominokivide hoidja moodi agregaati. Ta käsi vist valutas ka, nii et ta mängis meie vastu suht uduselt. Ükskord tegi revoki (karistustihi sisse nõuda polnud põhjust, kuna sain 5C lepingus isegi juba palju, 12 tihi, ja fakt, et trump nulliga vastu ei jagu, oli ainult positiivne uudis) ja ükskord unustas trumbitamängus Tuule kuninga oma ässaga üle võtta ja seega oma pika masti sisse karpida. Pärast seda, kui ta juba väikse lauale oli pudistanud, hakkas küll hirmsasti ohkima ja puhkima. Mina lauana ja Indrek kiibitsana saime küll aru, mis toimus, karta on, et tema partner ka. Nii pole soliidne. Õnneks jälle - kuna Tuul seepeale terve hunniku tihisid sisse sai karpida - ei läinud midagi maksma. Eile teise matši Hispaania - meie lähedase konkurendi vastu viimase koha peale - vastu õnneks võitsime, kuigi kahjuks napilt.
Pärastlõunal käisin mina sõjaajaloo muuseumis - päris tore oli - ja linna peal jalutamas - sealt ei saanud erilist elamust. Tuul käis loomaaias. Ja siis toimus traditsiooniline presidendi vastuvõtt. Pakuti head sööki-jooki, räägiti roppe anekdoote (kõige lõbusam sealjuures oli see, kui ennastunustavalt anekdoodirääkijad ise oma naljade üle naersid), muljetati jaotuste üle. Naiste koondis kinkis kapten Indrekule tänutäheks suure paksu ja õpetliku bridžiraamatu "Rodwell files" - Indrek ju saatis meile mitu-mitu kuud iga päev ülesandeid ja treenis meid ennastunustavalt. Ja nüüd on ka kogu turniiri kannatlikult meie laua kõrval istunud ja patserdamist pealt vaadanud. Kusjuures meil on ju vabad puhkusevoorud vahepeal, aga tema peab kõik kaasa mängima.




Kas makaakide perepilt Dublini loomaaiast või Eesti koondis oma kehva esinemise pärast muretsemas?

6 kommentaari:

  1. On nii kaasasid kui elajaid ;) Ise olles kolmel korral mänginud EM-l paaridele tean, kui lihtsalt langeb udu mõistusele, eriti veel niisuguses niiskes paigas nagu seda on Dublin - "Please two tickets to Dublin!" "Kudaaaa blin" ( vestlus Tallinna lennujaama kassas)?

    Tuleb ikka meeletult patserdusi teha ja ära tabada mida saal mõtleb ( paarikal ) enne kui mängutunnetus tekib. Samas on võistkondlik butler üks mõttetumaid asju. Näituseks meeste koondise esipaar pidi oma matšides nii mõnedki pisarad alla neelama, mis butleris eriti ei kajastunudki. See ei olnud kivi nende kapsaaeda, iga matš on omaette unikaalne ja võrrelda teiste matšidega saab ainult samade jaotuste erinevaid pakkumismeetodeid mõlemas liinis. Aitab jurast, seeniore kiibitsema!

    Kui vaid seda Pedakut ei oleks,
    Kaske kuldkollast, Kuuske sirge tüvega
    ja Mändi haralist Linnamäe peal
    Priilt Leisi külas patserdamas! :P

    Uudistaja

    VastaKustuta
  2. Mina lugesin kaaaa! Kuigi ma kommentaarimisega kitsi olen olnud. Seevastu olen ma korduvalt ja korduvalt totakalt omaette irvitada saanud selle nädala jooksul nii siin blogis kui ka Lauri omas.

    Muide, selleks ajaks. kui te tagasi jõuate, lubatakse meile siin laussadu.

    VastaKustuta
  3. Ikka elatakse kaasa ja ma loodan, et vähemalt sama toredalt kui iirlased omadele sellel teisel ja suurema EM-il.
    Ja nagu öeldakse, et kui meeskond (antud juhul siis naiskond) kaotab, siis on treenerid süüdi, ehk siis kodumaised klubid ja liigad, kes ei suuda maailmatasemel konkurentsi pakkuda.
    Abi oleks oleks ehk vahelduseks ka välismaal pallimisest või rohkem võõrleginoääride koju toomisest ...

    VastaKustuta
  4. Aitäh toetussõnade ja -mõtete eest. Pusime siis kõik koos visalt lõpuni! 4 matši veel, neist kolm tabeli teise poole tiimide vastu (Itaalia, Kreeka, Norra) ja üks esimesest poolest (Türgi). Annab veel üht-teist ära teha küll!
    Pihel

    VastaKustuta
  5. Pressige täiega näidake mis puust on eesti naised tehtud!!!

    ylis

    VastaKustuta
  6. Ja kuidas veel elame kaasa! Lihtsalt kommenteerimisega ei saa hakkama :) Selget pead ja teravat mõistust!

    VastaKustuta