pühapäev, 17. juuni 2012

Iirimaa - 5. päev

Eile siis väike võit Austria vastu ja suur kaotus Bulgaariale. Me siin ikka kordame loosungit, et parem väike võit kui suur kaotus, aga no alati ei õnnestu. Me Tuulega mängisime eile ainult ühe vooru (õnneks selle võidetud matši) ja oleme täna suisa vabad, nii et Tuul läks koos Siimuga Põhja-Iirimaale väiksele matkale. Täna õhtul jõuab ja loodetavasti siis jagab meiega natuke matkamuljeid ka. Nii et minul selle nädalavahetuse kohta vaid 20 jagu ja kuigi palju bridžimuljeid edasi anda pole. Austria matši mängisime Tuulega täitsa kenasti. Kahes kohas andsime välja - ükskord jõudsime 5-3 klapiga tahaminevasse 4 ärtusse väljatuleva 3NT asemel (ei teagi, kas ebaõnn või kehva otsustus) ja teinekord olin liiga tagasihoidlik võistlevas pakkumises - kõik kallis ei pakkunud esmalt kontrat vastaste 1S peale lehega A96/KQ62/A7/9743 ja ei julgenud ka kontraga balansseerida kui teise vastase 2S ringiga uuesti minuni jõudis. 2S tuli täpselt välja aga vastane oleks kindlasti korruse kõrgemale läinud (neil üheksane klapp ja jaotuslikud lehed, Ines kusjuures pakkus vastaste lehega 1S peale otse 4S ja läks kaheta (leht tal KJ87/AT943/632&T). Ei saa muidugi ütelda, et KÕIK maailma kõvad minu lehega kontreeriks, aga nähtavasti on see tänapäevane stiil ja tasub pigem ära. Esimesel ringil jõud vähemasti kaelast ära saada oleks asjaks olnud. Küll aga arvan ma, et valdav enamus kodumaistest mängijatest oleks mu lehega igasuguste südametunnistuspiinadeta väljavõtuka pannud :) Eks sai muidugi hulk häid liigutusi ka tehtud, aga kehvad otsused jäävad alati rohkem meelde ja piinama.
Õhtul jälle ülejäänud koondisel külas ja küpsetasime endale valget kala. Kui pool tükki oma portsust olin juba ära söönud avastasin sealt sees täitsa elusa ja vingerdava ussi. Enamus ülejäänud rahvast oli selleks ajaks juba terve portsu ära söönud. Kõik jäid väga mõtlikuks ja murelikuks. Et kas meil on nüüd kõigil ussid kõhus. Helistasime matkavale Tuulele ja küsisime, kas me nüüd sureme ära. Tuul rahustas meid, öeldes, et kalaliha sees ussimune ei tohiks olla ja ta isegi olla kuulnud, et soovitatakse kala seest ussi leidmisel uss välja võtta ja kala korralikult ära küpsetada ning ikka süüa. Aga ju meil siis ei olnud korralikult küpsetatud. Kui Ökul või Ulaf siin lugemas on, mis te vanade kalameestena arvate?
Lauri küll praadis täna hommikul ülejäänud kala pannil ja pistis pintsli, aga keegi teine ei taha enam mõnda aega kala süüa. Maarja uuris siis internetist igasugu uss-kõhus sümptome ja leidis palju murettekitavat. Näiteks et ussiga võib kaasneda hea söögiisu või ka isutus. Või kõhu korisemine. Või magusaisu või alkoholiisu. Triinu oli just hetk varem küsinud "Kas meil veel mingit alkoholi on?" ja uue veinipudeli lahti koukinud. Ines arvas ka selle peale, et temal on vist see alkoholi-uss kõhus. Ja mina olin just teise portsu magustoitu võtnud. Nii et asi on halb.

2 kommentaari:

  1. ciao, ma pole neist kalanugistajatest suurt hoolinud (ilmselt väldivad nad mind lihtsal põhjusel, et ei armasta alkoholis elada), aga haugis pidavat inimeselegi ohtlik laiuss elama. Sel juhul peaks näha olema piimvalge 0,5-1 cm vastne nimega vageltang (tõmbub/sirutub rütmiliselt kokku-välja). Siis võivat tekkida difüllobotriaas: http://www.terviseamet.ee/fileadmin/dok/Nakkushaigused/nakkused/Helmintiaasid.pdf
    Kuumutamine üldiselt hävitab nad, ma ei kujuta ette, kaua te seda kala küpsetasite, et igasugu elukad elus olid (kas kala ise oli juba surnud?).
    Osad kalades elutsevad parasiidid on inimesele väidtavalt kahjutud (näiteks linnuroni vimmas).
    ulaf

    VastaKustuta
  2. Aitäh! Loodame siis parimat. Pihel

    VastaKustuta