reede, 29. oktoober 2010

Karikas

Sain karikatulemused lõpuks analüüsiwebi ka üles. Link siis siin.
Liikuma saab kolme moodi: klikates paari nimel saab ette kõik matshid, klikates vooru numbril ("R1", "R2",...) saab ette kogu vooru või klikates üksikul tulemusel saab ainult konkreetse matshi ekraanile.


Üks jagu kah kus mul õnnestus Nordis istudes oma lehte mõtetult ära armuda. Nii lehest kui pakumisest oli tegelikult korduvalt võimalik välja lugeda ebaklapp ja ka punktiline (dis)balanss, aga vahel kuidagi ei õnnestu ilmselgeid argumente omaks võtta. Vastastex Mirme-Hein, kelle vastu meil õnnestus saada kõige kehvem tulemus üldse (-24 impi).

_______♠ A____ D:e
_______♥ KQ762__ VUL:-
_______♦ AQJ42
_______♣ Q5
♠ KQJ9______♠ T7
♥ JT________♥ A9853
♦ K98_______♦ 76
♣ KJ94______♣ AT76
_______♠ 865432
_______♥ 4
_______♦ T53
_______♣ 832


Pakumine kulges nii:
2♥ - p - p(!) - X
p - 2♠ - X - 3NT
p - 4♠ - X - 5♦
X - ppp

Avang oli Mirme poolt Muiderberg ja Sven mõtles oma tubli 5 minutit enne kui passi lauale pani. Mis tema puhul polegi tegelikult eriti üllatav, sest enda lehe ja avangu pealt võis järeldada et kyllap tal mingil määral pada käes ikka on. Partneri 2♠ ei luba eriti midagi aga passinud käest võib tal maximaalselt 6-7punkti käes ikkagi olla. Esialgu mõtlesin teisel ringil 2NT pakuda kuid kartes passi ja arvestades et geimi ma siiski kangesti tahtsin (tänu imbiarvestusele) otsustasin koheselt "lõpplepingu" pressida. Ei mäleta täpselt kas juba 3NT sai kontra aga võimalik et partner otsustas "parandada" ka vabast positsioonist. Paraku oli viimane väljatulev leping meie liinilt mängides 8 tihi ruutus, vastaste poolelt 8-9 tihi ärtus. Mõistlik pakumine olex olnud teisel ringil 3♦ lootuses et kui partneril midagi on küllap ta siis ärtu pidajat küsib mult või siis muud asjalikku teeb. Praeguste lehtedega olex see tõenäoliselt lepingux jäänud.

6 kommentaari:

  1. See mõtsu tulemuste leht on muidugi väga lahe, eriti võrreldes vampsi tabelitega.

    Selles jaos pole suurt midagi meenutada, kui et meie vastased suutsid 3♦ lepingusse jõuda, seda Sydi käest.

    VastaKustuta
  2. Üks variant on ka 2 ärtu läbi passida (kuna sul on ärtud taga, on leht juba natuke kehvem) ja endale pisike pluss-skoor (100 kuni 200) kindlustada. Kui teil ongi geim, siis odavas tsoonis hävid 5-7 IMPi, kui ei ole, siis oled omadega mäel

    VastaKustuta
  3. Kuna ärtu lühidus on partnerilt enamvähem teada siis ruutu mängus peax mõne löögi lauda ikka teha saama. Seega 3♦ pakumine ehk väga hull ei tohix olla. Impidega on paraku nii et 6jaolises matshis 5-7impi täheb 2-4 VP-d, mis on ikkagi natuke palju kaotada.

    VastaKustuta
  4. Ärtu lühidus on teada ka PPV-lt, kes istub partneri selja taga ja loodab üle lüüa. Aga loomulikult ei ole ka 3D pakkumisel midagi viga.

    VastaKustuta
  5. Arvestades Westi pikka passi tundub 2H läbi passida hea mõte.

    VastaKustuta
  6. Ei tahax pausi pealt küll sellist otsust teha... vähemalt mitte nii tugeva lehega, kui piiripealne siis võibolla tuleb ka sellise faktori arvestamine mõttesse.

    Aga jääb ju veel ka võimalus et West tegi pika pausi n.n. nullpunktise lehega? Ja üldsegi mitte ei pea see ebaeetiline paus olema, ta võis mõelda ju ka tõkestamisele...

    VastaKustuta