kolmapäev, 13. oktoober 2010

Paku või passi

Üks huvitav jagu Tallinna maxipaarikast. Kõik punases alustas pakkumist West passiga ja Süd oli see kes pidi teemakohalise valiku tegema järgneva info põhjal:
p - 1♠ - 2♦ - 2♥(NF)
p - 3♠ - p - ?

Südi käsi oli aga selline :
♠ Q
♥ 1097643
♦ Q73
♣ KJ5

Esmased valikud olex minuarust
1. Pass
2. 4♠

mõningal määral väixema tõenäosusega võib mõte hüpata ka selliste pakumiste peale:
3. 3NT
4. 4&hearts

Kuidas otsustad Sina?

10 kommentaari:

  1. Pakkumise järgi paneks mina partnerile vähemalt 10 kaarti mustadesse, tõenäoliselt 6+ pada ja 4+ risti.

    Paja geimi jaoks võib partneri käes piisata juba 11st heast punktist: paja AK-st ja risti A-st. Arvestan oma paja emanda ja ristid vähemalt kaheks tihiks ja tõstan nelja patta.

    VastaKustuta
  2. Maksikal ma valiks 3NT ja passi vahel, ma arvan, et ma prooviksin pigem oma õnne 3NT-ga - partneril on ilmselt kuuene pada kõigi ülejäänud piltidega (või ÄKT9xx) või heal päeval isegi seitsmene ja muidu vinge kaart - seega ma
    A) loodan, et padaemand on piisav nupp, et pada jookseks,
    B) loodan, et partneril on ristiäss ja pilt kas ärtus või ruutus ja
    C) loodan, et ruutu ÄK istuvad sõbralikult (või on üks neist partneril).

    Lisaks on veel olemas variant, et kui vastastel ongi pealt võtta kaks ruutut ja kolm ärtut, siis ei pruugi see nii lihtne olla (minu ärtuviletsus on varjatud) või siis võib see neil kuidagi blokkis olla (nt. partneri käes duubelemand ja ühel vastastest kaks pilti duublis)
    3NT pakkumine võtab vähemalt ära variandi, et vastane alustab nt. ruutu-ruutu-ruutulöök (kuigi see on vähetõenäoline) ja kui on küsimus cashoudis, siis NTs viit tihi on natuke keerulisem ära võtta kui padamängus nelja.
    Kui partneril on midagi sellist:

    ÄKSxxx
    xx
    x
    ÄExx

    siis olen antud hetkel küll loll, aga ikkagi, vastased peavad NT-s oma tihid ära võtma (ja sellega võiks part ilmselt 2H peale ka hea õnne peale 4 pada ise ära lömmida - või mina ka ei tea). Matšis paneksin kindlasti 3NT ja loodaks, et ei laeku ilma kontrata -500 (viimase lehe vastas kui üks ruutupiltidest on Westil).

    VastaKustuta
  3. Kuna ka sanga mängus peab pada koju tulema, siis ei näe suurt põhjust 3 NT 4pajale eelistada.
    Kuna oled teinud vabast positsioonist pakkumise, oled oma lehte piisavalt kirjeldanud ja passiks pigem.

    VastaKustuta
  4. Pakuks 3NT. Tundub ohutum ja lootusrikkam variant kui 4S. Passida ei taha, minu nupud on rohkem väärt, kui nende punktijõud näitab.

    VastaKustuta
  5. Kuna kogu jagu oli selline:

    _______♠ AKJT632__ D:w
    _______♥ J2___ VUL:b
    _______♦ J8
    _______♣ A4
    ♠ 985_______♠ 74
    ♥ KQ85______♥ A
    ♦ T2________♦ AK9654
    ♣ QT32______♣ 9876
    _______♠ Q
    _______♥ T97643
    _______♦ Q73
    _______♣ KJ5


    siis seekord (üllatus-üllatus:) klapivad Lauri argumendid üsnagi täpselt. Vastastel on tõepoolest NT-s 5tihi olemas, aga ära võtta neid ei saa. Ega neil mastimängus see lihtsam ei ole, aga paraku pole ka väljamängijal üle 9 tihi kusagilt võtta peale kolme ruuturingi alguses.
    3♠ mitte läbipassimise kohta võix lisada sellise "loogika" või ütlemise et kui sa arvad teil olevat pigem 9, kui 10 tihi siis mix mitte proovida neid tihisid trumbitas võtta.

    VastaKustuta
  6. Ma oleks millegipärast arvanud, et partneril on 10 musta kaarti, ja sestap 4♠ pakkunud. Pass ja 3NT oleks olnud järgmised valikud.

    Võibolla jätsin aga arvestamata, et vasak vastane ei toetanud ruutut, et mingit vinget klappi ei ole.

    VastaKustuta
  7. Mtsu plaani järgi 4 pada kaitstes tekib sund westi vastu.

    Taha saab hoopis peenema kaitsega - ärtu avakäik, risti läbi. Väljamängija ruutu - kaitse teine risti läbi. Ja väljamängija ei saa korraga trumpe maha tõmmata ja ruutut kasseerida.

    VastaKustuta
  8. Mooarust sissevise tekib westi suhtes ainult siis, kui enne trumbitõmbeid korra ärtu läbi käid, mida aga kinnise kaardiga mängides eriti loogiline teha ei ole - nii kui ärtu on sõbralikumalt oled kohe alt.
    Kui ärtut enne läbi ei käi läheb aga käik ostile kes vabalt võib ruutut hoida...

    Või millist sundi silmas pidasid?

    PS! HV urli saab katsetamisex jaotusest 20 selle lingi kaudu

    VastaKustuta
  9. Pole ime, et Hendrik-Taavi nii edukas partnerlus on: pakkumisloogika neil sarnane - mõlemad paigutavad partnerile pakkumise põhjal 10 musta kaarti. Mina järeldaks lihtsameelselt, et partneril on vähemalt 6 head pada ja maximum 2 ärtut.

    VastaKustuta
  10. Mts, tekibki ju sund, kui kaitse mängib ruutu-ruutu-ruutu ja Sina ärtut käid mingi hetk enne ristide näppimist. Ja kui ost ärtu ässa ära viskab, jääb nelja kaardi lõppseisus west sundi. Ma ei väidagi, et see kinnise kaardiga ainus või parim plaan on.

    VastaKustuta