pühapäev, 3. mai 2009

Väike väljamänguülesanne


Avakäiku näeb, kui vajutada "next" nuppu. Kuidas mängid?

Ülesanne pärit W. Rooti raamatust "How to play a bridge hand"

4 kommentaari:

  1. Olen midagi sarnast kuskil näinud. Aga risti löök, trumbid maha ja ruutu ässast mööda ja kui õnnestub, siis ruutu visked ristidele

    Kus on äss? Pakkumise järgi nagu Westil (eriti kuna avakäigu järgi võiks üks pada kõrge pilt olla Ostil). Teisest küljest võinuks ta ruutu ässa alustuseks ka tõmmata, kui tal see kaart oli. Ning nagu siit foorumitest lugeda, on moodne stiil tulla vahele suht any 13ga.

    Nii et uperkuutlaste vastu käiks ruutu vastu kätt ;)

    VastaKustuta
  2. ära unusta, et pada emand on Ostil

    VastaKustuta
  3. Tõsi ta on, et West võis 1S vabalt vahele pakkuda ka
    KJ9xx
    x
    Jxx
    EJxx omades.
    Selles mõttes olen Miguga päri, et enamus uperkuutlasi (ja ma arvan, et ka paljud eksperdid) ilmselt pakukski. Ja kuna Westil võis vabalt olla ärtu renoo, siis ruutu ässa mittekäimine on jah arvestatav vihje.
    Bill Root ilmselt eeldas siiski soliidsemat ülepakkumise stiili.

    VastaKustuta
  4. Root jah arvas, et on piisavalt põhjust mängida sellele, et ruutu äss on Westil. Aga mulle meeldis see jaotus sellepärast, et kui see päriselt laua taga ette tuleks, paneks enamik meist alustuseks ristile ässa peale, viskaks pajad ristidele ja siis hakkaks vaatama, mis edasi saab. Kabetaks muid maste ja lõpuks loodaks, et kuskilt pudeneb ruutu äss duublist. Samas on olemas nii kena mänguplaan, kus ainus otsustamiskoht on see, kumma kätt ruutuässale mängida :)

    VastaKustuta