neljapäev, 8. oktoober 2009

Peale 3nda korruse avangut

Indreku algatust lugedes meenus mõni aeg tagasi BBO News-ist läbikäinud artikkel 3nda leveli tõkete kohta. Õigemine mida teha kui vastane sedasi ette avab. Praegusex on see jutt sealt juba paraku kadunud ja foorumite kaudu otsimine ei andnud samuti tulemusi, nagu ka mitte googli üldine otsing. Üritan siis mälu järgi miskit taastada. Süsteemi nimes sisaldus suure tõenäosusega ka miski number, ehk siis nagu paljude teistegi konventsioonide puhul nägi ta välja umbes nagu "rule of ...". Miskipärast olex nagu meeles et tegu oli numbriga 17. Samas sellise numbriga konventsioon juba olemas. Et kui partner avab 2. kõrgusel nõrgalt ja enda punktide ning toetuskaartide arv partneri mastis on 17 või rohkem tulex 4 täis tõsta.
Okei tagasi Newsis loetud idee juurde. Valem mida pakkumise või passimise vahel otsustamisex pakuti sisaldas endas lisax enda masti pikkusele ja punktidele ka vastase masti pikkust. Viimast muidugi pööratud tähenduses. Enamvähem minimaalne variant millega pakkuda soovitati oli mälu järgi 6+ enda mast, renoo vastase mastis ning ca 11 pildipunkti. Selle äärmusliku näite järgi panin paika ka miskisuguse lihtsustatud valemi: 2*VM+(17-OM). VM - vastase masti pikkus, OM - oma masti pikkus.
Vastase_Mast Oma_Mast Punkte
3 5 18
0 6 11
1 6 13
2 6 15
3 6 17
0 7 10
1 7 12

Ise siiani põhiliselt ainult pildipunktidest lähtunud, kui vaja sellises järgnevuses otsust teha. Et kas tundub piisavalt mõistlik või on kellegil mingi parem lähenemine välja pakkuda? Või suudab keski ehk interneti avarustest täpsema info antud valemi kohta välja otsida. Praegusel kujul tsoonsus näitex täiesti valemist väljas.

1 kommentaar:

  1. Natuke soliidsevõitu tundub see valem olema minu jaoks...aga kuna see (ja üldse igasugune valem) on kindlasti parem kui minu judgement, siis tasub vast praktikas järele proovimist :)

    VastaKustuta