esmaspäev, 19. oktoober 2009

Muret ja rõõmu Pärnust

Elu esimene Pärnu karikaturniir õnnestus lõpetada kaheksanda kohaga, mis üllatuseks oli veel auhinnaline ka. Kuigi turna ajal oli kogu aeg tuksiminemise tunne, pole lõpptulemus üldse halb. Esimesel päeval olime alguses pikas miinuses, kuid õhtuks võitlesime end kergesse plussi ja pühapäeva hommikul jätkasime tõusmist. 13. vooruks olime jõudnud viiendale (või oli see kuues?) lauale ja saime seal vastasteks Erika ja Indreku.

Tegemist oli tüüpilise suur aeg tuksiläinud matšiga, kus endal nagu suuremat süüd leida ei oskagi.

Jagu 37.
Andresel käes
♠ 2
♥ A952
♦ AQ9873
♣ K6
Mina avan ühe pajaga, Andres releetab natuke ja saab teada, et mul on maksimum, 5-5 kallid, 3 risti ja ruuturenoo, tuvastab lehtede ebasobivuse ning piirdub 4 ärtuga. Minul on käes
♠ K10853
♥ KQ1085

♣ AQ9
12 tihiga probleemi pole, pool saali pakub slämmi ära ka. Siinkohal tuleb esile releesüsteemi miinus - jaotust liiga täpselt teades võib põdema hakata, kui teised paarid lihtsalt maksimumi pealt hea õnne peale slämmi täis panevad. -10 impi.

38. jagu
Vastased mängivad 27 p-ga 3NT-d. Andres teeb avakäigu oma viiendast paja K10873. Tema RHO on pakkunud 1NT ja LHO lubanud paja pidajat. Kahjuks annab paja avakäik geimi välja. -3 impi.

39. jagu
Andresel on käes
♠ KQ10973
♥ KQ8
♦ Q754

Avab 1S, mina teen 2C üleüldise kutse (käes 10p duubelpajaga), Andres paneb 2S ja sinna jäämegi. 10 tihi. -3 impi.

40. jagu
Erika avab 1H, ma passin, Indrek 2H, partner dbl, Erika 3H. Mul käes
♠ K8
♥ K3
♦ A853
♣ J9532
Mida teha? Meil võib vabalt geim seista. Panen siis ehku peale 3NT. Ärtu pidajast, nagu arvata võibki, ei piisa. Korjan oma tihid kokku ja kaheta. -3 impi.

41. jagu
Avan 1H. Andresel käes
♠ QJ653
♥ 10842
♦ 108
♣ Q7
Pakub 2H. Erika 2S, mis passitakse Andreseni. Kas pakkuda 3H või passida? Andres passib, Erika demonstreerib oma head väljamänguoskust ja võidab 5-1 klapiga lepsi ära. Siiski meile +2, 3H oleks nimelt kallis tsoonis kaheta läinud.

42. jagu.
Indrek ja Erika pakuvad ühepoolse pakkumisega 7C, mille Indrek väikesest kobistamisest hoolimata võidab (pärast kobistamist on vaja lõikust, mis õnnestub). -12.

Niisiis 5-25 kaotus ja lootuste kustumine ilma suuremate lollusteta.

Seejärel saime vastu Romanovska-Rubenise, keda õnnestus võita. Viimaseks vooruks langesime aga 13. lauale, kuna šveitsi süsteemi arvestus käis ühevoorulise tagasiulatumisega. Vastastega oleks võinud siiski palju paremini vedada - turniiri lõpus 13. laualt Linnamägi-Linnamägi leida ei ole just eriline rõõm. Kuna aga nende jaoks oli turniir juba mokas, mängisid nad meie vastu üsna pehmelt ja minnalaskmismeeleolus.

1. jaotus
Mängime Andresega 4H kahe ületihiga. Slämm on 50-protsendiline. -2 impi.

2. jaotus
Vana Linnamägi avab 3C, mina passin, Noor Linnamägi ka. Andresel käes
♠ AKQ6
♥ A
♦ A1076
♣ J872
Paneb 3NT. Mina 4D. Ilmselt ülekanne, aga Andres väga 4H mängida ei taha. Paneb siiski pika hambaga 4H, mis saab Noore käest kontra. Nüüd parandab 4S (äkki 5-1 ärtu). See saab samuti kontra ja jääb mänguks.
Lauda tuleb
♠ J95
♥ 1086543
♦ Q4
♣ Q6
Avakäiguks ristiäss. Järgneb ristikunn ja kolmas risti. Sellele viskab Andres ruutu ja käest väike risti (peen kaduja kadujale mäng). Noor lööb ja jätkab ruutu kunniga. Nüüd võtab Andres ruutuässa, lööb ruutu lauda, ärtuga kätte, uus ruutu lauda. Kogu asjade käiku ma ei mäleta, aga välja see leps tuli, eks Andres täpsustab kommentaarides. +13 impi.

3. jagu.
Andres avab kolmandalt käelt odavas kalli vastu 1H lehega
♠ 86
♥ K754
♦ 652
♣ KJ72
Vana paneb kontra. Minul on käes
♠ 732
♥ 632
♦ Q4
♣ Q10853
Support with support, 2H. Noor 3D, Vana 3NT ja sinna see jääbki. Tuleb 12 tihi, kuna kuigi ruutut saab mõlemalt poolt lõigata, lõikab Vana minu duubelemandale näppu. Suurem osa saalist leiab slämmi. +11.

4. jagu.
Mängime 2S kallis tsoonis kaheta, aga õnneliku istumise tõttu vastastel 3NT seisab. -3 impi.

5. jagu
Vastased pakuvad 6D. Leht on järgmine:
Lauas
♠ 3
♥ AKQ10532
♦ 93
♣ A65

Käes
♠ AQ105

♦ AQ107642
♣ 73
Avakäik suur risti. Noor võtab ässaga, viskab ärtu ässa peale risti ja ärtu kunni peale paja. Nüüd lööb ärtu kätte trumpkümnega, tõmbab ruutuässa (Andreselt kukub J), käib ruutuemanda ja mina saangi oma K85 trumbis kaks tihi. +12.

6. jagu.
Vana avab 1S ja mul on käes
♠ J4
♥ KJ10853
♦ 62
♣ J72
Oleme odavas tsoonis ja kaalun natuke, kas võiks kolmanda korra tõkke teha. Lõpuks otsustan, et liiga ohtlik sellise lehega ja piirdun teise korruse tõkkega. Kui pakkumine juba laual, avastan, et 2H pole sugugi hüppega pakkumine ja luban seega partnerile avangujõudu. Jään veidi murelikult ootama asjade edasist kulgu.
Järgneb kontra, Andrese pass, Vana Linnamäe 4S, pass-pass ja Andreselt kontra. Nüüd on siis käes. Päris paha tunne on, aga mis mul muud üle jääb kui passida.
Andresel käes aga imeline leht
♠ Q732

♦ AQ1075
♣ AK105
Leping läheb kallis tsoonis neljata. Uskumatul kombel saan ma oma lehega kaitses 3 tihi. Kas oskate pakkuda, millised?
+14 impi.

Matši võit seega tulemusega +45 impi ja 25-0. Paraku ei anna see vooruvõitu, mille eest oleks kalendri saanud, sest Lauril ja Leol õnnestub teises liinis tampida vastaseid +50 impi.

Kummaski matšis ise nagu eriti midagi ei teinud, aga tulemused kardinaalselt erinevad. Eks see bridge üks õnnemäng ole.

5 kommentaari:

  1. Tubli tulemus! Ja viimane auhinnaline koht on eriti magus :) Viimase jao kohta pakun, et äkki käisid avakäiguks ruutu, lõikasite laua kuninga maha, jagus 3-3, nii et sa said väikse pajaga löögi, ja siis lõigati veel sinu pajasoldatile näppu ja äkki said ärtukunni ka?

    VastaKustuta
  2. Ei ole õige vastus, paku veel. Muidugi võiks vastaste kaardid ka kirja panna, aga eks huvi korral saab bridge.ee-st vaadata.

    VastaKustuta
  3. too jagu nr. 40 (õigemini oli ta 88) - meie lauas (sinu kaartidega oli Puuk) oli pakkumine ja ilmselt ka mäng 100% identne teil toimunuga. Ma ise arvan, et parim pakkumine selle lehe jaoks on neg. DBL. Kui partner selle peale paneb 4 odavat, siis ilmselt on see paras leping (šansid on üsna väikesed, et sul 3NT-s 9 vart võtta oleks), kui ta paneb 3 pada, siis saad nüüd 3NT panna ja veeretada vastutuse partneri õlgadele (kes näeb, et sa kohe ei pakkunud ja teeb sellest omad järeldused, võib kasvõi keskpäraselt korraliku kuuese padaga nelja patta parandada).
    Ja kui juhtubki, et magate geimi maha, siis te olete odavas tsoonis ja kaotate mingid 5-6 IMPi. Ning kui sul on õigus ja teil ei ole geimi (mis su lehe järgi on suhteliselt tõenäoline), siis võidate sama palju

    VastaKustuta
  4. sry, kuuest pada tal hästi ei saa olla, ta pani kontra... kogemata ajasin kahe jaotuse pakkumised sassi...

    VastaKustuta
  5. Selles 42. jaos oli suur slämm päris hea: tahtis kas ruutu K lõikumist või ärtu 3-3 või ärtu E duublis - vahest mingi 75%. Algajalik väljamäng (viimasel ajal kipun kaarte omavahel segi ajama ja üksteise taha ära kaotama - nii ka seekord) kahandas sansud lõikuse peale, aga see töötas õnneks - pärast seda jagu tundsin kuidas õnn oli turniiri lõpuni meiega :) Teinekord tasub õnne enda poolele meelitamiseks patserdada!

    VastaKustuta