teisipäev, 22. september 2009

Kümnese klapiga

Eilasest klubist õnnestus korjata üks positiivne bluffikoht. Eriti magusax teeb olukorra see et peale seda jaotust õnnestus parandada tulemust 8% ja kohta ca 10. võrra. Kahjux jäi allesjäänud kahest ja poolest voorust turniiri võitmisex siiski vähex, 3-4 vooru olex pidanud turniir pikem olema;)

Kuna miskipärast juhtus eila nii et 80% juhtudel istusin ma lauas siis eriti miskeid huvitavaid jagusid meelde ei jäänud, v.a. ehk see kuda taaskord(!) õnnestus 5-5 klapiga 3ndal kõrgusel pidama saada ning 72%ne tulemus kotti pista.

Partner avas kolmandalt käelt 1&hearts ja mul oli käes järgmine kena leht:
Mina:
♠ Kxx
♥ QTxxx
♦ x
♣ K9xx

Kuna kutsuvatex olukordadex olime kokku leppinud ka mini-splinteri sain selle jaoga 3♦ teha. Sõltumata sellest et partneril oli kolmanda käe avang jagus talle kätte korralik umbes 12 punktine jagu.

Väljamäng nägi lauast vaadates välja selline.

4 kommentaari:

  1. Ma loodan, et toodud jaotus kellegi usku Totaalsete Trikkide Seadusesse ei kahanda. Law on rakendamiseks ikkagi võistlevas pakkumises (või potentsiaalselt võistlevas), mitte otsustamaks kas pakkuda geim või mitte. Geimi pakkumiseks on ka Law ajastul vajalikud pildi- ja jaotuspunktid ja antud lehega on neid ka minu arust pigem kutse kui millegi muu jagu. Oht, et juba passinud vastased 3ndal korrusel järsku plõksima hakkavad, on suht olematu. Nii et kui keegi selle lehega "Law'd järgib" ja 4H lahmib, siis on ta tegelikult Law'd hoopis kuritarvitanud.

    VastaKustuta
  2. Mis minisplinterisse puutub, siis tundub kavalam kasutada selleks otstarbeks Marty Bergeni soovitatud 2NT-d, mis oleks siis minisplinter suvalise lühidusega. Ei reeda vastasele lühiduse asukohta (esialgu) ja võimaldab kõiki splintereid näidata ühe pakkumisega 3 asemel. 3C partnerilt küsiks lühidust sel juhul.
    Miinuspooleks muidugi mäluprobleemid...

    VastaKustuta
  3. Miskipärast on taoliste jaotuste puhul sellesinane "kuritarvitamine" üsnagi levinud.

    Antud jao statistika oli siis järgmine:
    6X yritati antud jaos geimiga õnne katsuda (ühe korra neist kontraga).
    1X oli suudetud see täis anda.
    1X 3H ja 1X 2H 9tihiga
    1X teises liinis 3DX -1, +200

    Nende mitmeastmeliste kutsereleedega on ilmselt nii häid kui halbu variante. Hea ilmselt see juhtum kui avaja tõesti ei soovi edasi minna ja siis vähemalt kuni avakäiguni on jaotus varjatud. Halva poole pealt annab aga vastastele võimaluse avakäigu kontraid nendele vahepakkumistele panna (või ka mitte pannes lisainfi näidata) juhul kui avaja ikkagi tunneb huvi millega kutsutaxe mitte ei "keevita" lihtsalt täis.

    VastaKustuta
  4. Ma arvan, et minu ja Leo mehhanism on suhteliselt hea selles kohas: 1 kallis - 2NT lubab täpselt kutsuvat lehte jaotuslike väärtuste pealt (seega tavaliselt kas neljane tugi või lühidus kuskil või mõlemad).
    Tõsi küll, meil on muud vastused tavapärasest nõks erinevad ja me saame FG ja jõukutse lehed mujal ära näidata.
    Ma kahtlustan, et kutse on hea teha võimalikult anonüümselt (ja vastu võtta samuti) - annab rohkem võimalusi kaitsele midagi puuusse panna

    VastaKustuta