neljapäev, 3. september 2009

Eilses Kotkas

Mängisime eile Kotka klubis Andresega. Üldiselt läks õhtu tuksi, aga sekka sattus vähemalt üks päris huvitav jagu, kus (vist) kogu saal mängis 4S 13 tihiga. Küsimus on, kuidas jõuda slämmi?

Jagu (jagaja ja ilmakaarte osas võin mööda panna):


Mina hoidsin südi kaarte. Kuigi partneri 4S piiratud käest tekitas väikse kõhkluse, kas peaks edasi minema, polnud mul selleks siiski piisavalt hea leht, nii et passisin. Loomulikult oli pada ka veel 2-2 ja laekus 13 tihi. Pärast jaotust arutades jõudsime järeldusele, et variant oleks slämmi jõuda, kui partner alustaks splinteriga. Arvestades, et mul on ruutus Äxx, tekitaks see suisa väikest optimismi ja kuigi mul niii hea leht ei ole, et kohe slämmi tormata, võiksin tee peal pakkuda 4H. Nagu Lauri arvas, siis antud kontekstis on kindlalt kokku lepitud pada leping ja seega peab 4H näitama jõukontrolli ärtus. Selle peale 4S passiksin loomulikult läbi, aga ilmselt 1H avaja 4H peale enam pidama ei saa.

Kuidas teie oleksite pakkunud? Kas oleksite samuti jäänud 4S või jõudnud slämmi?

5 kommentaari:

  1. Sellise 6-4 jao ning 15 punktise 4,5-5 kaduja lehega avax ma pigem limiteerimata avanguga. Vastasel juhul ongi see probleem et 1♠-i peale tahax splinterit teha aga see võib vabalt ka lõhki ajada juba.
    Teisalt annab ju ka selliselt kokku leppida et distsiplineeritud 1♥-1♠-3♠ järgnevuses tulex sellise kena kontrollidest rikastatud lehega midagi muud teha kui lihtsalt geim täis keevitada.

    VastaKustuta
  2. Splinter meeldib mulle. 4S varjab lehe väärtust ja võtab ruumi ära (st seda jõuab ju hiljemgi pakkuda).
    Kes meie süsteemi teab - kas 1H-1S-2T järgnevus on sama moodi geimihuvi toetusega nagu 1S-2T? Võiks ju olla.

    VastaKustuta
  3. Võib ka rekontra öelda, midaiganes see siis tähendaks.

    VastaKustuta
  4. Ma kyll kellegiga selles kohas 2NT releed pole mänginud ja ei näe mõtet kah. 3S kannab sama infot ning kuidagi tahax ju 3NT suunas samuti tüürida.

    VastaKustuta
  5. Seda slämmi on keeruline pakkuda arvestades Westi kontrat. Praegu oli Südil 3 ideaalset kaarti, järgmine selline juhus on võibolla alles järgmises Kotka klubis :) Aga ega 4D midagi halba teha siiski ei saa - partneril on seda raske kuidagi muud moodi kui splinterina tõlgendada.

    Olen täitsa nõus, et 1H-1S-2NT võiks olla mingisuguse eritähendusega; ühtlast 15-16p lehte 5nda ärtuga saab ka muud moodi pakkuda.

    VastaKustuta