esmaspäev, 9. veebruar 2015

Võtad või peetad?

Alljärgnevalt päris keeruline kaitseprobleem. Mina siin pealiskaudsel vaatlusel selgele vastusele ei jõudnud. Proovige!

Avad Südist 1NT (14-16), kuid vastased ei lase ennast hirmutada ja pakuvad 4S - West näitab kalleid ja Ost tüürib pakkumise läbi küsipakkumise geimi (oma jaotust reetmata). Partner ei lase ennast samuti hirmutada ning duubeldab panused.
4SX Ostist.
♠J9 ♥- ♦Q ♣74
♠AT85 ♥K872 ♦A64 ♣T2
♠K2 ♥6 ♦K ♣63
♠63 ♥AQ54 ♦J93 ♣AQJ8

Käid avakäiguks risti Ässa (partner julgustab 7ga) ja saad järgmise tihi risti Emandaga. Jätkad ruutuga partneri Emandale ja väljamängija Kuningale. Väljamängijalt 2 ringi trumpi lõpetades käes (partnerilt J9) ja nüüd käib väljamängija käest ärtu.
Milline on sinu kaitseplaan sellesse tihisse ja kui otsustad tihi võtta, siis järgmisse tihisse?
Oletame, et partneri ülejäänud kaardid peale esimese julgustava risti sulle kasulikku signaali ei sisaldanud.

UPDATE

Kogu jaotus oli selline

♠J9 ♥JT9 ♦Q872 ♣K754
♠AT85 ♥K872 ♦A64 ♣T2
♠KQ742 ♥63 ♦KT5 ♣963
♠63 ♥AQ54 ♦J93 ♣AQJ8
Justnagu Hendrik kommentaariumis mainis võib peetamine lepingu välja anda, kui väljamängijal on 5-1-4-3 jaotus. Siin on tal ärtus duubel ning tundub, et pole vahet mis teha - tihi võttes on lihtne väljavise ärtus olemas (jällegi nagu Hendrik analüüsis). Aga vaadakem, mis juhtub, kui võtame ärtu Ässa ja käime, näiteks, uue ärtu. Väljamängija võtab, trumpab ärtu, trumpab risti ja võtab siis kõik trumbid. Enne viimast trumpi on selline seis.
♠- ♥- ♦872 ♣-
♠- ♥2 ♦A6 ♣-
♠2 ♥- ♦T5 ♣-
♠- ♥Q ♦J9 ♣-
Kui nüüd väljamängija käib viimase trumbi, olen õnnetult squeezis. Tuleb järeldada, et 3. tihil ruutu käik oli ilmselt viga - kuigi tundus laua taga kõige ohutum.

4 kommentaari:

  1. Sul on diagrammil kuus ärtu kliberit, mis kõik on tähistatud x-ga. Nendest suurim peab olema vähemalt 7. Ma väidan, K7xx vs AQxx ja Kxxx vs AQ7x on erinevad seisud. Ehk teisisõnu: vähemalt 1 oluline nupp on jäänud diagrammile märkimata.

    Aga miks ei võiks sinna märkida kõik teadaolevad nupud (k.a. ebaolulised)?

    VastaKustuta
  2. "Tark mängija peetab korra". Esmapilgul tundub peetamine kindlasti parem, sest ässaga tihi saades ei taha midagi oma kahvlitest välja käia. Ainus oht peetamisega on see, kui väljamängijal on ärtu singel. Kui on singel, siis on tal arvatasti vähemalt 4-ne ruutu, (5143 või 5152 jaotus) ning peetamine müüb tihi. Sel juhul tuleks hüpata ässaga ette, ning jätkata väikese ärtuga.
    See käik müüb, kui väljamängijal on 53(32) või 5314. Natuke kahtlane, kas Pihel 2-2 kallismastidega (soldatiga eesotsas) oleks kontrat andnud.
    Nähtavasti on Pihlal ikkagi ärtus vähemalt mingi pikkus, nii et ma võtaksin ässa ja jätkaksin väikese ärtuga. Ning ootaksin altvõtvat tihi oma ruutu kahvliga.

    VastaKustuta
  3. Aitäh õpetliku ülesande eest!

    VastaKustuta