neljapäev, 25. märts 2010

Klubijaod

Arvutijaod esmaspäevasest Tallinna klubist. Mõlemas jaos oli vastane osav ja tõkestas kõrgelt ette, mistõttu tuli tavapäraselt segase info pealt võtta vastu otsus kas minna ise edasi või trahvida.

Nr 8. (vul-none)

Käes selline mõtetult ühtlane leht:
♠ J54
♥ J32
♦ AKQ
♣ K952

Ja peale partneri avangut teisest käest läheb pakumine üsna kiirelt käima:
p-1♥-1♠-2nt(!)
3♠-p(!)-4♠-?

2NT näitab ära toetuse ja ei välista slämmihuvi. Avaja pass aga näitab pigem geimihuvi puudumist ehk siis miinimumi.
Kas paned jõu pealt kontra või loodad partneri tõenäolise pajalühidusega ja väärtustega odavatest (ristis) ikkagi 5H võita?

Jagu ise ja märkeleht siis tegelikult sellised


Nr 11. (vul-none)
Partner seekord esimeselt käelt avab 1♥ ja vastane põrutab lauale 3♠ omades käes

♠ AQJ
♥ 7
♦ Q732
♣ KT986

tundus 3NT mõistlik. Arvasin nii minagi kuid pakumine sellega paraku ei lõppenud:
3NT-4♠-X-p

Nii nüüd küsimus mida arvata partneri kontrast? F-pass selles kohas vist ei toimix sest toetust ma pole näidanud, seega ei saa ka kontrat võtta edasipakkumise keeluna vaid pigem vastupidi? Kui nii, siis mida pakud 4NT, 5♣?

Ütleme et otsustasid siiski passida mida siis avakäigux teha?

Selline oli siis tulemusteleht ja jagu ise:

5 kommentaari:

  1. Esimene piiripealne, kuid paneks siiski kontra, 5-3 trumbiga pole see 5H mingi maasikas. Kui partneril kuuene ja avangumiinimum, võinuks ta selles tsoonis ehk teisel korrusel avada.

    Teises ma olen arvanud, et forcing pass toimib igas tugevas järgnevuses. Kui kontrat võtta kui edasipakkumise eelistust, siis paneks 4 NT, mille pealt partner saab odava valida või kui ka sisse passib, pole kõige hullem.

    VastaKustuta
  2. Esimeses annaksin tala. Äkki läheb taha, vähemalt on hea lihtne avakäik.

    Teises passin rõõmuga. Ja avakäiguks käin ♣10. Ärtukäiguga pole loodetavasti kiiret ja lööke ma ei taha.

    VastaKustuta
  3. 1. kontra - ühtlase lehega on mõistlik kaitsta
    2. pass

    VastaKustuta
  4. 1. kontra - sa ju ei taha viiendale kõrgusele minna. Kui partner näitas miinimumi, pead sa arvestama ühe kadujaga padas (võib-olla isegi kahega, sest hullud ronivad tõkkesse suht suvaliste lehtedega) ja selleks, et ristis-ärtus ei läheks ära kahte tihi, peavad partneril olema väga õiged kaardid ja parasjagu õnne. Kui sa paigutad partnerile padasingli, siis peaks tal olema ikka padusaast, et ta kutset vastu ei võtnud.

    2. Vaidleks vastu partneri kontra tähenduse osas - teie olete tugevas järtsis, seega on pass igatahes sundiv ja näitab soovi edasi pakkuda. Seega kontra näitab soovimatust seda teha ja pole sinu asi (kuigi see kõik tundub väga kahtlane, sest padu partneril küll ei ole... ilmselt on tal mingi hõre miinimumavang ja ta teab, et sina tead, et tal padu niikuinii ei ole). Kui partner ka passikski, kontreeriksin 4 pada ära, pole minu asi.

    VastaKustuta
  5. Panin jaotused ja tulemused juurde. Meie number oli 30.

    Huvitav et keegi esimese puhul ei kahelnud 2NT mõtekuses. 2NT on meil küll üsnagi mitmetähenduslik kuid slämmihuvi ma selle jaoga siiski välja näidata ei tahax. Esmapilgul ju 14p on, kuid 9p ruutus "toodab" ainult 3 tihi mis on ilmselge raiskamine. Ehk siis kuna järgmise ringi pakumine selle lehega olex peaaegu alati 4H siis võix selle pakumise pigem ka kohe lauda panna. Siis ehk West oma 2p-ga ei riski enam toetust näidata.

    Enda 10pga avangut tõkkex teisendada eriti ei tahax nagu Migu soovitas, aga see on pigem stiili küsimus.

    Teises jaos aga tegin samuti nagu Nigul kribas. Ehk siis passisin ja käisin risti 10ne avakäigu, misjärel üle kaheta võtta enam võimalik pole. Kuigi mõtlesin pikalt kas mitte 4NT pakuda. Siin muidugi taustax veel see, et kuna viimase vooruga tegu oli ja siiani meil kaitse eriti hästi polnud läinud tundus ise väljamänguga riskides suurem tõenäousus olevat hea tulemus saada:)
    Kontra tõlgenduse osas läxid meil partneriga arvamused kyll lahku. Tema seletas pärast et lepingux, mina eeldasin et näitab miinimumist paremat.

    VastaKustuta