kolmapäev, 10. veebruar 2010

Kas on GF leht võis siis mitte

Keskmiselt korra suurema turniiri puhul tuleb meil tavaliselt partneriga ette erimeelsusi lehehinnangu vallas. Kuna on tegu pidevalt ühe ja sama järgnevusega siis tundub nagu miski ebameeldiv reegel juba tekivat.

Mõlemal juhul on partner avanud ette poola stiilis 1♣-iga. Mõlemal juhul pakkus vastav käsi 2♦, mis süsteemi järgi nõuab 12+ ja forcib geimini (3NT või 5♦ või 4M - sest 2♦ ei keela omada neljast kallist). Avang ise võib tähendada ca viite eri varianti, aga see polegi ehk niivõrd tähtis. Variant millega vastaja peab arvestama kui ta GF-i valib on ikkagi nõrgim variant millex on 11-14 ühtlane (võib sisaldada 5st ristit, aga ilma 4nda kallita seal kõrval). Ruutu võib selles variandis olla nii 3ne kui duubel.

Alternatiine pakumine GF-ile olex esimesel juhul muidugi 1♠ ja kui partner ütleb 1NT (nõrk ühtlane) siis teise ringi 2♦ kirjaldax 4M-5+m -11p lehte.

Teisel juhul on alternatiive isegi mitu, kas läbi 3♦-i, mis kirjeldab kutsuva jõuga hea ruutuga lehte või siis alustada esimesel ringil rahuliku 1♦-iga mis lisax nõrgale variandile võib sisaldada 5se odava ja kuni 11 punktiga lehti kus mõni kallis ei pea.

1.
Vastaja käsi:
♠ A732
♥ 2
♦ AJT632
♣ Q3

2.
Vastaja käsi:
♠ J
♥ A5
♦ KQJ42
♣ J8764

Punkti või paarine "venitamine" on üsnagi tavapärane ju tänapäeva bridges, aga kas ka sellises järgnevuses? Ilmselgelt ei olex mingit muret geimi jõudmisega ja leidmisega siis kui partneril on mõni tugevam avanguvariant, aga kas on mõtet seda teha ka nõrga ühtlase puhul?

3 kommentaari:

  1. Kui 1♣ vastajal on ruutu, siis satub jaotus pigem ebaklapiga olema. Seetõttu liigne pressimine hea ei ole.

    1. lehega näib 1♠ mõistlik. Geimid, mida tahan mängida, on 3NT/4♠ ja seetõttu ei näe põhjust ruutud pakkuda.

    2. lehega peaks vist süsteemi järgi 1♦ ja teisel korral mingit splinterit saama teha ja lubada 5-5 odavaid (ma ei tea täpseid kokkuleppeid). 3♦ võiks vihjata kuuesele mastile, pealegi on kõrval viiene risti, ning risti võib vabalt parem leping olla.

    Kui valida, siis pigem pakuksin 2. lehega 2♦ hea alternatiivi puudumise tõttu.

    VastaKustuta
  2. 2. Seal saab splinteriga kirjeldada ainult siis kui avaja juhtub 1♥ ytlema, siis 2♠ lubab 9-11 ja 5-4 odavaid. Kui avajal aga 1♠ teeb tuleb ikkagi naturaalne hüpe valida, 3♦ näiteks.
    Otsene 3♦ jah tõesti 6st võix tähendada, aga max ja hea viiene pole ehk samuti "väga" vale...;)

    Taustainfox siis veel see et nõrga avanguvariandiga on avaja kohustatud 1♣-1♦ järgnevuses esimesel korrusel kallist pakuma, sest 1NT näitab 18+ ühtlast.

    VastaKustuta
  3. Mulle tunduvad suht piiripealsed lehed mõlemad ja järsku peaks nende pakkumine sõltuma partneri stiilist. Al Roth'iga partnerluses on GF lehed, aga kui partner avab ka 11 viletsa punktiga, siis kutsuv.

    VastaKustuta