esmaspäev, 1. veebruar 2010

4-3 trumbiklapp ist geil

kabetasin kell 4 öösel bbos. huvi pärast uurin mida inimesed mõtlevad ja kuidas mängiksid.

pärast viljakat ühepoolset pakkumist 1♦-1♥-2♥-4♥-p said endale nunnu lepingu.
kaitse alustab ♠A (ppv-lt ♠5), ♣3 ♣K alla ja väike ♠ tagasi. kuidas mängid (max/imp)?

türklane:
♠ 43
♥ AJ7
♦ Q7643
♣ A87

mina:
♠ KJ10
♥ Q962
♦ A1092
♣ Q2

5 kommentaari:

  1. Esimesele küsimusele: ma mõtlen, et miks sa küll kell 4 öösel türklastega bridget mängit?

    Teisele küsimusele: Ma saan aru, et tegemist on IMPikaga? Kuna 2 tihi on juba lännu, aga trumbis ja ruutus kipub kummaski vähemalt 1 kaduja olema, tuleb loota õnne peale. Trumbis saab 1 kadujaga lahendada, kui VPV-l on Kx, aga sel juhul ei saa laua trumpi pajalöögiga lühendada. Seega paneksin 3. tihisse käest Jacki. Jacki kasuks räägib mu arvates ka ässa avakäik: miks ta peaks äss-emandast avakäiku tegema? Kui ♠J saab tihi, lõikan ♥J, ♥A, ning uus trump. Ja sõltumata sellest, kas trumbis on kaduja või mitte, alustan ruutu lahendamist ässa tõmbega.

    VastaKustuta
  2. Mina ei lõikax pada, just seetõttu et tegu türklastega on. Eesti klubis ma kaldux pigem lõikama sest AQ kombinatsioonist meil avakäigud eriti levinud siiski ei ole.
    Trumpi mängix sarnaselt Nigulh-iga, ruutus aga teex culbertsoni.

    VastaKustuta
  3. Ma olen aru saanud, et üheksase mastiga on Culbertsoni tõenäosus väiksem kui ässatõmbe edukuse tõenäosus. Seitsmese ja kaheksase mastiga küll Culbertson. Targemad võivad ehk täpsematest protsentidest rääkida.

    VastaKustuta
  4. Ma mängiks nigulhi stiilis - pada lõige + trumbi lõige. Kui trumbis ei ole kadujat ehk ruutus võin tihi loovutada, siis Ruutut alustan Ässast. Culbertsoni efektiivsus jah 9se klapi korral kahaneb.
    Kui trumbis kaduja, siis ka Ruutut alustan Ässast kui pole tugevat vihjet, et VPV-l on ruutus lühidus. Kui VPV-l tundub olema lühike Ruutu, siis pean minema lauda ja käima Ruutu E püüdmaks VPV singel J-i. Aga lauda saan ainult võttes risti Emanda Ässaga üle, mistõttu võin ruutu lõikuse ebaõnnestumise korral paljupaljuta käia:( Ruutut eraldi vaadatuna pole vahet kas alustan Ässast püüdes PVP-lt singel Kuningat või Emandast püüdes VPV-t singel J-it.
    Edaspidi, Erika, pead türklastega mängides arvestama, et nad võivad sind taolises järgnevuses 3sega toetada.

    VastaKustuta
  5. kusjuures ofc tehti avakäik AQ-st... :D nice.. türgi-detektor töötas ja mängisin teisel paja ringil K.. jaotus selline et kolmas ärtu kunn on ees nagu ka duubel ruutu KJ. mina hakkasin põdema ja ei tõmmanud trumpi kokku ja käisin 2ta

    VastaKustuta