kolmapäev, 24. juuni 2009

Toetuskontra järgnevused

Tekis pärnu gp-l miski hetk järgnevus kus olex tahtnud peale partneri toetuskontrat kutsuvalt pakkuda, paraku oli meil tol hetkel kokkulepe et 2 korrus olex NF ja 3 slämmihuvi. Ilmselgelt on kutsuv variant samatihti ettetulev kui NF, aga otseseid pakkumisi paistab nagu kõigi kolme jaox puudu jäävat? Kui vastane on naturaalselt pakunud saab vastase mastiga uurida pidamist, samas kui partner 3nt ytleb ei pruugi 4M-i parandamine enam nii õige olla - väärtused ja hinnangud ju NT vs mastileps tarvis võivad erineda.


Minu käsi:
♠ KQTxx
♥ 10xx
♦ KQ
♣ xxx

Pakkumine läx ise nii 1♦ - p - 1♠ - 2♥ - X (support). 1♦ lubab kyll 4-st ruutu aga erilist vahet siin rannakaga selles järgnevuses ei ole. Slämmijärgnevuse ehk 3♠ peale olex partner oma kolme ässa ja singel ärtuga hakanud uurima et kas 6 või 7 ja lootused geimi jääda olex praktiliselt puudunud. Et kuda teistel nood toetuskontra järgnevuse reguleeritud on kah?

PS! Head jätkuvat Jaani kah kõigile kaaskribajatele.

6 kommentaari:

  1. ega mul Leoga need järgnevused väga täpselt reguleeritud ei ole, aga sisetunde pealt ütleks, et mast teisel on NF, mast kolmandal on INV ja vastase masti cue küsib ennekõike pidurit, aga kui minna üle 3NT nivoo uues mastis, siis näitab slämmihuvi

    VastaKustuta
  2. Mina panin kontra peale sama alguse järel 3♥ lootuses ikkagi 3NT mängida, kui partneril ärtu peab (pakkumise põhjal on reaalne variant, et partneril on koguni 3-ne ärtu).

    Selle peale tegi partner 4♣ ning jõudsimegi padageimi, mis oli päris hea leping.

    VastaKustuta
  3. Millegipärast tundub, et siin võiks abi olla ka miskist Lebensohli tüüpi 2NT-st? Aga kiire otsing Internetis ei andnud head ülevaadet vastaja 2. ringi pakkumiste kohta. Kaevan veel...
    PS Meckwell mängib toetuskontraid kuni 4. nivooni mu meelest, nii et tasuks läbi vaadata Vugraphi arhiivid, et kuidas nad käituvad (aga siis vaja miskit proget, mis sobivad jaotused kiiresti üles leiab - väljakutse Mts'ile ja nigulile proge osas? :)) või osta sisse põhjalik süsteemikirjeldus Meckwellilt endalt.

    NB! Vugraphi arhiivid siin (ka PDF faile võimalik saada): http://www.sarantakos.com/bridge/vugraph.html

    VastaKustuta
  4. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  5. Nädal on möödas, aga palju targemaks pole saanud. Mõned arvamised siiski:

    1) postitasin BBO foorumis vastava küsimuse, mida vastati, võid lugeda siit: http://forums.bridgebase.com/index.php?showtopic=32779
    Igatahes mina ei saanud targemaks;

    2) hoopis rohkem infi leiad siit: http://groups.google.com/group/rec.games.bridge/topics?pli=1
    Panin otsingusse "support double" ja sain piisavalt põnevat materjali; nüüd närin selle kallal, luban et kirjutan toetuskontrast peatselt pikema loo

    3) MTS'ile: ei-ei ole analoogne seis rannakaga, sest kindlasti 3 Ruutut, mis pakutud mast Teie "poolaas" on lepingu valikuks, ilmselt vaid võitlev; aga Ranna Ruutus peaks see olema vähemalt kutseline (uus mast ju!), kusjuures tuleb veel meeles pidada, et karta on erinev kontseptsioon tuleb appi võtta Rannakas, mis kasutab Precisioni 2 Ristit erinevalt Rannakast, mis kasutab näiteks 2 Ristit kallitega avamiseks.

    VastaKustuta
  6. Ma ei ytlex et 3 ruutu selles kohas väga valikux olex. Pigem teeb vastav käsi valiku juba ette ära eelistades 8+ odavat vs. 7ne kallis.

    Aga jah, kuna tähendus olex sellel pakkumisel "return to partner suit" siis erinevus rannakast on olemas tõesti.

    VastaKustuta