reede, 8. august 2014

Raske jaotus. Trilemma

Mitmed lehed on lihtsad pakkuda. Pakud lihtsalt seda, mida on. Teised on keerulised - on mitmeid alternatiive. Loomulikult on just need rasked jaotused eriti huvipakkuvad.
Käesolevaga alustan artikliseeriat raksesti pakutavatest jaotustest. Mõnikord on mul pakkuda hea lahendus, aga mitte alati. Viimasel juhul on eriti oodatud lugejate kommentaarid. Esialgu keskendun avaja teisele pakkumisringile.

Omad järgmist lehte.
♠Kxx ♥AJxxx ♦x ♣AKxx
Avad 1H - partnerilt 1S - sina?

Siin on sul trilemma: soovid näidata 1) oma kõrvalmasti, 2) 3st tuge partnerile ja 3) extra jõudu. Pole aga ühtegi pakkumist, mis kõik need 3 korraga ära näitaksid. Võimalikud alternatiivid on 3S (või 2S), 3C ja 2C.

Õnneks on sellel lehel olemas lihtne lahendus, välistamismeetod jätab sõelale vaid 1 pakkumise. Analüüsime.
1) 2S või 3S. Need pakkumised saab kergelt välistada. Kuigi Naturalis on täiesti tavaline toetada partnerit 3sega kui leht on selleks sobiv, siis Precisionis lubab toetus 4 kaarti. See ei tähenda, et 3sega toetamine oleks Precisionis halb kui selline võimalus on partnerlusel kokku lepitud. Ilma sellise erikokkuleppeta oleks aga toetamine süsteemi vastu eksimine ja seda tuleb igal võimalusel vältida.

2) 3C. Selle pakkumise saab kohe välistada. Hüpe uude masti lubab 55 jaotust, mida sul ei ole. (Naturalis ei tuleks ka 3C kõne alla, kuna leht on selleks liiga nõrk - 3C oleks GF).

3) 2C on õige pakkumine. 100%. Kui partner pakub 2H, saad oma toetuse ja jõu pildile toetades nüüd partneri pada. Seega saad sa niiviisi kõik 3 oma lehe olulist karakteristikut pildile. Voila!

Tegelikult on 2C siin niivõrd loogiline kui mitte automaatne pakkumine, et ma isegi ei nimetaks toodud jaotust raskeks. Aga ma olen näinud mitmeid kordi, kuidas head mängumehed on seda tüüpi lehega hädas. Nad muretsevad oma extra jõu pärast ja pakuvad 3C. Loodetavasti Uperkuudi lugeja seda viga enam ei korda.

1 kommentaar:

  1. Ka sellele pakkumisprobleemile oli Hannese (ja minu) süsteemis lahendus varnast võtta- konventsionaalne 2C, mis lubas täpselt kolmest pada. 5332 jaotused duubelpajaga ning ärtu-risti kahemastilehed pakkusime läbi konventsionaalse 1NT.

    Vallo.

    VastaKustuta