teisipäev, 12. juuli 2011

Väljamängu ülesanne

3NT Südist.

Jagu 14, E, -



♠ xxx
♥ AKQx
♦ T9xx
♣ Jx
Avakäik: ♣ x

♠ KT8
♥ 9xx
♦ AKQ32
♣ Ax


Pakkumine:
________P___1♣
3♣__X___P___3♦
P___3♥__P__3NT...

Avakäik kaetakse sõduri ja emandaga, väljamängija peetab. Ost jätkab uue ristiga. Kuidas jätkata?

Ruutu ässale panevad mõlemad kaitsjad masti. Ärtu ässale samuti.

5 kommentaari:

  1. ♦Ä ja esialgu ärtutipud ära võtta. Kui need jagunevad 3-3 (haa-haa), siis neljas otsa. Ärtude ärakarpimisel võib juhtuda selline lugu, et äkki otsustab West mõnest ruutust loobuda, aga kui ta seda ei tee (tõen. ei teegi), siis võib mastipikkusi lugema hakata. Kui Westilt tuleb välja kolm ärtut, siis lõikan ruutut (märgid on juba päris tõsised, et tal võiks ruutulühidus olla), kui üks siis tõmban (miks tal peaks 4-1-1-7 olema?). Kui tal on duubelärtu (mis on ilmselt kõige tõenäolisem), siis on asi kahtlane. Kõigepealt üritaks midagi avakäigust välja lugeda (kas see nägi välja nagu oleks tegemist olnud ülalt neljandaga kuuesest mastist või kas Ost käis tagasi väikseima puuduva kliberi), kui see mind ei aita, siis vaataks, kes on vastane (kas ta võib hüpata kuuese mastiga kolmandale korrusele, eriti kui lehes lühidust ei ole) ja kui need viited ka kuidagi ei abista, siis ilmselt ohkaksin raskelt ja lõikaksin. Kui Westis istub mõni juunior või agressiivik, siis praeksin omas rasvas jupp aega ja midagi tarka välja ei mõtleks. Ilmselt tuleb endiselt lõigata (lõppeks 3-2-2-6 jao ja kesise mastiga VÕIB inimene ka 2♣ valida 3♣ asemel).

    VastaKustuta
  2. Mnjaa, kahtlemata näitab see minu halba vormi, et mängitud risti klibereid ei ole ülesandesse märgitud -- ma lihtsalt ei pööranud nendele tähelepanu.

    Aga mina mängisin ruutu äss, ärtu äss, ärtu kuningas. Aga kolmanda ärtu asemel käisin ruutu kümne. Kui paremalt ruutu kliber tuli, siis lasin läbi. Lõige läks aga näppu; kaitse võttis veel 5 ristit ja pada ässa, seega kolmeta ja -150.

    Tegelikult oli ärtu 3-3. Tõkestajal oli 2-3-2-6 jaotus. Märkelehel on veel tulemused 460, 460, 430. Huvitav kas teistel laudadel läks pakkumine kuidagi teisiti ja jäi teine käsi mängima, või tehti hoopis pada avakäik?

    VastaKustuta
  3. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  4. Meil kulges pakkumine teisiti:
    _______P___1D*
    P__1H__1S__1NT**
    P__3NT

    * sisaldas tugevat NT
    ** 15-17 NT
    Avakäiguks pada J mille süd võttis kuningaga.

    VastaKustuta
  5. Meil oleks 1NT samas järgnevuses 14-16 punkti lubanud. Sestap hindasin oma lehte ülespoole.

    VastaKustuta