esmaspäev, 4. juuli 2011

Kuidas pakud Sina oma tavapartneriga?

Lõppenud Euroopa MV-te lahtise võistkondliku 7. voorus (Šveitsi 2. voorus) tuli ette jaotus, kus pooled paarid jäid hätta pakkumisega. Kuidas pakuksid Sina oma tavapartneriga? Kas Teil on olemas täpsed kokkulepped, et jõuda parimasse lepingusse?

Jaotus nr. 21, N, NS
NS passivad

6 kommentaari:

  1. 1NT-3♣(transfer)
    3♦-3♠(lyhidus)
    4♣(cue)-4NT(RKCB)
    5♣(3)-5♥(Q?)
    5♠(pole)-6/7♦/NT

    Kuna 7 sõltub lõikest, siis selle pakumine on selline tunde küsimus. Samuti mastimängu või trumbita vahel valik. Tegelikult võib isegi emanda küsimisest loobuda kuna 9ne klapp on teada niikuinii. Teoreetiliselt annab risti cue-st välja lugeda ka isegi 10nese klapi, kuigi ilmselt teex duubel kuningaga ikkagi sama pakumise...

    VastaKustuta
  2. Räägi Mõts, miks teha 3S lühidus, mitte 3H lühidus? (va. et antud jaos aitab see mugavalt teada saada avaja ristikuninga :))

    Releesüsteemile on see jagu suht lihtne, ma ei viitsi enda ja Leo järgnevusi täpselt kirja panna (sõltuvalt tsoonist selgub avajalt 15-17 või 14-16 täpse jaotusega, kaks ässa ja odavmastikuningad), aga huvitav on see, et milline lõppleping valida, kas 7D või 7NT (ristisoldatit teada ei saa, kuid samas on teada, et 4-4 risti jaoks äraviskeid ei ole). Ilmselt valiks midagi, mida jääb mängima Osti käsi, sest on võimalik, et avakäik tuleb kliberitest masti, kus avajal on ÄS. Muidu on ruutut mängides püsti löögioht avakäigul, kuid samas on võimalik kaks ärtut kätte lüüa ja selle abil ähvardus isoleerida ja siis on juba olemas mingid variandid mõne sunni/topeltsunni tekkeks (või kogemata võib mingi ärtu soldat või kümme tegijaks osutuda).

    VastaKustuta
  3. OK, tegelt ristikunni teadasaamine on päris abiks muidugi, seega ilmselt seepärast ongi mõistlikum 3S teha...

    VastaKustuta
  4. Tegime Indrekuga läbi, saime kasutada toredat järgnevust:
    1NT-2NT*
    3C*-4C*
    4D*-4NT*
    5C*-5D
    6D-7C*
    p...
    2NT on ülekanne ruutusse
    3C - superaktsept (väh. 3. pilt ruutus)
    4C - 10+ kaarti odavais, ruutu parem
    4D - sunnitud pakkumine
    4NT - double KCB
    5C - 1 või 4
    5D - mänguks, kui oli 1
    6D - oli 4, aga midagi lisada pole
    7C - vali leping 7. korrusel

    VastaKustuta
  5. Kui optimaalsust taga ajada siis tundub et variant "1" 5C vastuses ei tule vist eelnevate pakumiste järgnevuses eriti kõne alla...?

    VastaKustuta
  6. Jah, aga 4 KC puhul küsib 5D nagunii edasi, nii et optimaalsus kah olemas :) Lõppleping ei saanud mail küll parim, 7D oleks parem juhul, kui ristisoldatit ei oleks.

    VastaKustuta