neljapäev, 21. juuli 2011

Sindi ja Võsu

Ilusad eesti kohad mõlemad. Kusagil mujal blogis kindlasti. Siin aga tähistab üks võistkonna nime teine aga võistluskohta. Võsu turniiri põhirõhk on meie pundil olnud juba mõnda aega võistkondlik turniir. Ajaloos ringi sobrades selgus et "mõnda aega" tähendab peaaegu kümmet aastat.

Esimene arvestatav tulemus pärineb aastast 2003 kui viimasex voorux jõudsime esimesse (või teise) lauda ja vastastex olid Sula-Sester. Kuigi me oma laua korralikult võitsime, kaotasime tänu oma teisele paarile matshi siiski pikalt (11:19) ja langesime 26. võistkonna seas 191VP-ga 7ndateks.

Teine kord kui meil Võsu VK-l midagi ära teha õnnestus oli aastal 2005. Seda korda õnnestus võistlust juhtida algusest kuni kahe viimase vooruni. Neid kahte eriti meenutada kyll ei tahax, sest numbrid on karmid 1:25 ja 0:25. Kuna edu oli sellex ajax siiski korralik, kukkusime kõigest kolmandax 205Vp-ga.

Eelmisel pühapäeval lõppenud turniiril üritas "sindit teha" Mäeküla Piimameeste võistkond. Tabeliseis enne pühapäevast kolme viimast matshi oli +22 võrreldes meie teise kohaga ja meist järgmised kaks võistkonda olid veel 10 VPga maas. Aga päriselt see neil siiski ei õnnestunud, nad said kolmest viimasest matshist lausa 32VPd. Sellest aga siiski piisas et 5VP-ga Kaardiväe ja Sindi ees esimesex jääda. Meie saime viimasest kolmest 49 ja Kaardivägi 59 VP-d mõlemal kokku 209VP. Kuna impe aga oli meil 8 võrra vähem siis "taaskord" kolmas koht.

Üldiselt võib turniiriga muidugi rahule jääda, sest vastaseid vaadates õnnestus võita kogu A-liiga esikolmikut: 20,16 ja 20VP-d vastavalt. Samuti õnnestus vältida suuri kaotusi - 12VP-d oli vähim mis koju tõime voorust.

Jagudest rääkides tahax ära tuua kax, viimasest ja eelviimasest voorust kummagist ühe millede "pähe" võib esikohast ilmajäämise ajada.

Siin jaos
_______♠ Q98__ D:N
_______♥ T3___ VUL:-
_______♦ KJ8
_______♣ J8743
♠ 762_______♠ AK53
♥ KJ7642_____♥ Q985
♦ 4_________♦ Q973
♣ K95_______♣ 2
_______♠ JT4
_______♥ A
_______♦ AT652
_______♣ AQT6

kulges pakumine natuke veidrat rada pidi (p-p-1♦-2♥-p-4&hearts) aga ega lepingul iseenesest midagi viga pole. Arvestades matshi tuleb potensiaalsed geimid ju ikka kõik ära pakuda. Vastased mängisid naturaalset süsteemi ja avang lubas neil vähemalt neljast ruutut. Avakäigux tuli ärtu ja peale mõningast mõttepausi jätkas avanud käsi paja sõduriga. Järgmisel tihil lauast käidud risti võeti loomulikult ässaga. Nüüd aga andis kaitse mulle võimaluse mida ma paraku ära ei osanud kasutada. Nimelt jätkas Ost ruutu ässaga ja käis järgi väixe ruutu. Peale väikest pausi otsustasin et küllap ta käis ruutu AK alt ja trumpamise asemel viskasin paja. Tagantjärele tundub üsnagi rumal otsus, sest kuigi punktide poolest võib ruutu K vabalt ka Ostil paikneda ei ole tal mingit mõttet riskida sellises kohas ilmselge tihi kinkimisega - ruutu löögi korral olex partner seda ju ise käivitanud mitte trumbiga alustanud kaitset. Teises toas anti/mängiti paraku leping täis ja seega -10Impi headele.

Viimase vooru jagu aga on natuke huvitavam ja näeb välja selline:
_______♠ J64__ D:W
_______♥ QJT84__ VUL:EW
_______♦ 4
_______♣ J763
♠ AT3_______♠ Q975
♥ 963_______♥ A72
♦ 75________♦ AQ6
♣ AQT84_____♣ K95
_______♠ K82
_______♥ K5
_______♦ KJT9832
_______♣ 2


Nord avas oma lehte arvestades üsnagi teravalt 2♥ Muidebergiga. Minu partner kontreeris ja mina hindasin oma passinud käe kahe ässa ja 10p-ga lehe 3♥-i väärilisex. Sinna peale pakus partner mõneti üllatuslikult 4♠-i mis minu neljase pada eitamise valguses võix juba vähemalt 5st lubada. Seetõttu mõtisklesin natuke isegi slämmi teemadel, aga loobusin siiski kuna tundus et olen oma lehe juba ära kirjeldanud piisavalt.
3NT olex natuke lihtsam leping olnud, aga ka pada geimil on võimalusi. Peale risti avakäiku on 10 tihi tegelikult juba koos, eeldusel et pada õnnestub õieti lahendada. Paraku aga otsustas partner et pajas on tõenäoliselt 2 kadujat ja seega olex vaja ruutus kahte tihi saada, kas siis lõike või löögi näol. See lõppes aga sellega et kaitse sai odavates neli lööki, lisax ärtu ja ruutu jõutihid ning paberile tuli kirjutada kalli geimi asemel -400. Kuna teisest toas oli meie teine paar 7-1 ruutuga 5DX-sse jõudnud tuli sealt juurde veel -500 ja kokku -14 impi. See imbinumber ei olnud aga sugugi mitte suurim mis selles matshis liikus, 90ndandast jaost õnnestus nimelt teenida +20. Seda siis sellise summa nagu 2310 eest:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar