teisipäev, 7. september 2010

Ülekanne

IMPikas, kõik kallis, aga ma ei mäleta mitmes käsi.

♠ A42 ♥ Ax ♦ JT6x ♣ AKTx

Saan avada 1NT (15-17), partnerilt 2♥ ülekanne. Käsi püsti, kes ei pakuks selle lehega 2♠! Iseenesest võiks siin 3♠ olla max 4-sega, 3x max 4-ne tugi ja tühi duubel. 2NT max 3-sega. Aga ma polnud päris sellel lainepikkusel, ütlesin ikkagi laisa 2♠

Järgneb 2 passi ja balansseeriv kontra. Nüüd aga pakkusin 3♣ -- ei tea mis see võiks olla. Idee poolest oleks võinud oma maksimumi juba varem ära näidata. Seega võiks 3♣ olla ka 6-ne mast. Aga endiselt polnud sellel lainepikkusel.

Partnerilt 3NT, minult 4♠, mida hinnati kontraga.

Pakkumine niisiis:
________1NT
P__2♥_P__2♠
P__P__X__3♣
P_3NT_P__4♠
X...

Leping iseenesest oli täiesti mängitav:
♠ QT8xx
♥ xx
♦ K98
♣ Qxx

♠ A42
♥ Ax
♦ JTxx
♣ AKTx

Ruutu emand oli küll lõikes, ent paraku oli see singel, nii et vastased said trumbi (see jagus Kxx-Jx), ärtu, ruutu ja ruutu löögi.

7 kommentaari:

  1. Me Indrekuga mängime natuke alternatiivset varianti Hendriku pakutud süsteemile: kolmese toega (ka maksimumiga) kolmandale korrusele ronimine on riskantne (partneril võib vabalt olla 0 punkti 5332), seega kolmanda toega alati 2S, ja 4. toega alati kolmandale korrusele (Law levelile - 9. klapiga roni kolme!) - 2NT on maks 4333, 3x on max + duubel (võib ka nuppe olla mastis, lihtsalt näitad trumpamisvõimalust), 3S on min, suvaline jaotus ja neljas tugi.
    Nii et antud juhul oleksin alustanud 2S-ga rahulikult. Laua taga Hendriku vastasena arvasin, et tema 3C võib olla ka ilusa 6. ristimasti pealt naturaalselt pakutud, pajatoeta, aga tagantjärgi mõeldes tundub ehk isegi loogilisem variant, et tal on ilus leht padamänguks ja risti kõrvalmast (võiks olla viies).
    Huhh, et leping taha läks :) IMPikal oleks vastase väljatulevasse geimi balansseerimine ja sellele takkapihta kontragi pealepanemine ikka eriti valus.

    VastaKustuta
  2. Ma arvan, et ma paneks vastase balansseerimisele lihtsalt reki: kui nad peaksid lõpetama kolmes odavas, annaks ma sellele kindlasti tala ja kui kolmes ärtus, siis võib kolme padaga balansseerida (või kui vastane on kallis tsoonis, panna maksipaarikaliku kontra ja loota 200-le, sest neli tihi sul ju enamasti pealt on ja pole palju tahetud partnerilt ristiduublit või mida iganes).

    Kolme risti pakkumist ma vist võtaks naturaalsena ja pigem padatoeta (ennegi hea viiese-kuuese mastiga avatud), aga noh, "kokkuleppimata koht".

    VastaKustuta
  3. Jah, rekk oleks tõesti mõistlik. Vabalt võinuks olla, et vastasel on kolmandal korrusel võimalik valida kolme seitsmese klapi vahel.
    Selle kohta olen ma isegi mingit Lawd kuulnud (et kui vastasel on 7-ne klapp ja sul 8-ne, siis ei tasu pakkuda). Aga paraku ei suutnud sellega arvestada. Pressisin kahjuks edasi, selmet +X00 üritada.

    VastaKustuta
  4. 2♠ pakkumise osas tõstax küll käe. Kuigi mingeid superaccept kokkulepeid mul pole, aga kui ka olex siis see leht sinna alla ikkagi ei mahux.

    Minuarust on nii rekk kui 3♣ kiirustavad. Ma pigem passix ja ootax et partner teex VP (vaba postitsiooni) 3♠ pakkumise, et see siis neljax tõsta. Ja kui ta ei tee siis saan selle ju ka ise järgmine ring teha andes sellega märku korralikust kolmesest toest.

    Minu jaox on veider ka ilma ärtu pidajata 3NT, aga no see on ehk kah stiili küsimus :p

    VastaKustuta
  5. Mts mida sa siis pakuksid 2♠ asemel? Käe pidid tõstma need, kes ei paku 2♠ ;)

    Aga mulle see taktika ei meeldi: oodata, et partner 3♠ pakub, ja siis see ise kärmelt nelja tõsta. See on nagu partneri karistamine, kui ta osamängu eest tahaks võidelda -- partneril on 2 valikut: alla anda ja lasta vastastel mängida; võidelda ja mängida geimi. Seepärast tuleks selle lehega võimalikult kohe midagi teha.

    VastaKustuta
  6. ;)

    Üldreegline on selline järgnevus tõesti tõlgendatav nii nagu sa nimetasid teda - partneri karistamisena. Samas annab NT avang siiski rohkem infot kui mõni teine laiema vahemikuga avang. Ehk siis arvestades seda et ülekandjal võib olla 0-8p, teab tema balansi hulga paremini. Ja kui ta nüüd leiab et tema leht on väärt teist pakkumist peaks ta ette arvestama juba sellega et tegu on kutsuva järgnevusega. Ei ole ju mõtet kehva 5-6 punktiga pakkuda enamvähem kindlapeale üheta lepingut, samas kui vastaste kolmas kõrgus omab samuti 50-50 võimalusi.

    VastaKustuta
  7. Mina kätt ei tõsta, pakun 2S.

    VastaKustuta