kolmapäev, 1. september 2010

Passida või pakkuda

Maxipaarikas, Tallinna klubi.

1.

Vastaste süsteem naturaalne, pakkumine Westist alates, ise Südis. Kõik tsoonis.
1♣ - p - 1♦ - p
1♥ - p - 1♠ (!) - p
2♠ - p - p - ?

Kuna 1♦ võib olla ka 5sega pakutud, siis vabalt võib olla et vastased leidsid 4-3 klapi. Ehk siis partneril on viiene ja kui väljavõtu kontra panna siis pigem passib ta selle sisse kui et läheb ära 3♣-i. Samas Westilt on teada 4-4 kallid ja seega tal risti 3-4ne, ehk siis 8-9ne risti klapp on N-S liinil enamvähem tuvastatud. Mis vihjab nagu 3♣ lepingu mõistlikusele.

Et kas keegi leiab mingi muu tõlgenduse ja kuidas otsustad pakkuda, kui üldse?


2.


Samad vastased, teine jagu. EW tsoonis. Süd alustab pakumist
p - 1♦ - 2♣ - p
p - X - p - p
?
Seletus kontra kohta on väljavõtux ja ruutu on neljane ainult siis kui kallid on mõlemad neljased.
Kes passib ja kes "põgeneb" 2♦-i. Miskipärast on tunne et rannaka vastu mängides olex 2♦ pakkujaid ilmselt rohkem kui naturali vastu? 2♦-i poolt räägib v.v. kontra mittepakumine partnerilt, mis eitab neljaseid kalleid. Passimise kasux räägib ikkagi duubel toetus ja ruutu kehv kvaliteet.

4 kommentaari:

  1. Aga kui tegu on viimase vooruga, oled teisel kohal ja vastased on esimesed ning püütavas kauguses (3-4% vahet)...

    VastaKustuta
  2. 1. Uskudes et vastastel on 4-3 pada ja teil on 4-5 risti, tähendaks, et partneril on 5-5 mustad, ca 9-10 punktiga. Pakkumise valguses näib see väga ebareaalne. Partnerilt eeldaksin ikkagi täpselt 4-st pada, kusjuures tõenäoliselt üsna kehva kvaliteediga.

    Näib, et VPV-l on 44 kallid ja tõenäoliselt 3-4 ristit, 1-2 ruutut. PPV-l on 4-ne pada, 5-ne ruutu. Partneril seega 4-ne pada, 1-2 ruutut. See kuidas ülejäänud 5/6 ristit ja 6 ärtut parntneri 7/8 kaardi ja PPV 4 kaardi vahel jaguneb, pole päris selge. Aga tõenäoliselt pole partneril üle 4 ärtu, seega vähemalt 4 ristit võiks tal olla. Viiendat ristit esialgu ikkagi ei paista.

    Kokkuvõttes ma ikkagi passiksin -- puudub kujutlusvõime, kus 3♣ võiks hea olla.

    2. Automaatne pass. Reki jaoks võiks tiba parem jaotus olla. Põgenema sellise lehega küll ei pea.

    VastaKustuta
  3. Tegin jaod nähtavax.
    Ise valisin samuti passid. Tulemusex 2♠ täpne ja 2♣-2, esimene väärtusega 6% meile ja teine 1%. Teises jah küll väljamäng kõige parem ei saanud, nimelt jäime ilma paja tihist.

    Esimeses oli 2♠-i ka alt mindud, aga oli ka varem saalis võidetud. 3♣ on seevastu üsnagi lihtne võita.

    Teises olex -1 meile ca 25% andnud. Ruutus oli 8 tihi saadud korduvalt, kuigi enamasti 3ndal kõrgusel ja seega -1 aga ilma kontrata vähemalt.

    VastaKustuta