teisipäev, 21. september 2010

Topeltgeimide maailm

Kasutades ära viiese kalliga 1NT avangut õnnestus selles jaos vastased nende geimist maha võtta. Ilmselt aitas sinna kaasa ka partneri pisut venitatud v.v. kontra aga vähesed pildipunktid kompenseeris ta muude väärtustega.

_______♠ Q965_ D:E
_______♥ T2___ VUL:All
_______♦ Q76
_______♣ J764
♠ T8________♠ K4
♥ Q876______♥ AJ543
♦ J85432_____♦ AKT9
♣ Q_________♣ 32
_______♠ AJ732
_______♥ K9
_______♦
_______♣ AKT985


Pakkumine ise kulges nii:
1NT - 2♠ - X - p
4♥ - ppp

Ärtu hyppe valisin teisel ringil seetõttu et seda lepingut ma olen nõus ka partneri kolmese toetuse vastas mängima. Tagantjärele tarkusena võib aga öelda et toimis hea tõkkenda VPV 15punktise 6-5 jao vastu:)
Väljamängus laekus peale risti-risti algust 11 tihi kuna Süd keeldus ka peale ärtu K-ga sisse saamist pada ässa tõmbamast eelistades risti topeltlööki käia. Ega see tihi nüüd palju neile maxma ei läinud - tervelt ühe matchpoindi sest korra oli veel lastud nelja ärtut mängida kümne tihiga.

Mix on selles jaos minuarust oluline just 1NT-ga avang on see et põhimõtteliselt sa välistad vastastel Michealsi kasutamise. Tavajärgnevus võix olla ntx 1h-2h-3h-p-4h-4s-ppp, mida näitas ka märkeleht, kus ärtut oli mängitud 4 korda (lisax kahele mainitule lisax paar 5HX-1) ja ülejäänud 7 korda 11-12 tihi paja geimis teisele liinile.

3 kommentaari:

  1. Michaelsi asemel 1NT peale saab mängida 2NT asptro stiilis: 6-5 kõrvuti mastidega (4 varianti). Siis on ainus oht, et jäädakse 3♠ mängima, sest Süd ei hinda oma lehte GF vääriliseks ning Nord ei taha kutset vastu võtta teades partnerilt 6-5 musti ja ca 10 punkti. (Kuigi ma Nordist võtaks kutse vastu.) Seda ohtu, et EW ärtu geimi jõuavad, ma sellise lehe puhul küll ei näe :)

    VastaKustuta
  2. Saab muidugi igasugu vaffaid asju mängida ka 1NT peale, aga sul peavad need "asjad" kasutatavad olema ja lehte peab kah natuke rohkem käes olema. Praegu muidugi on Südis lehte küll ja küll, ning ilmselgelt võix ta veel midagi pakkuda ka 4♥-i peale.
    Nordile aga seevastu pole oma 5punkti ja ühtlase jaoga praeguses järgnevuses midagi ette heita.

    VastaKustuta
  3. Imeliselt töötas 1NT avang tõesti. Mind kahjuks siiski ei veena: avasin senini ja avan ka edaspidi selle lehega vaimuvaese 1H :)

    VastaKustuta