esmaspäev, 13. september 2010

Pakkumispähkleid Tamsalust

1. Partner avab esimeselt käelt kõik odavas 2S, mis on nat poolblokk, kuid teie kokkulepete kohaselt võib olla tehtud ka korraliku viiese mastiga. Sinul on käes selline loom:
♠T3
♥A73

♣AK987543
Mida pakud? Et oleksid minuga täpselt samas situatsioonis, siis arvesta, et küsimusele 2NT näitab partner vastuseks astmeid min+5.mast/max+5.mast/min+6. mast/max+6. mast.

2. Partner avab kallis odava vastu esimesest käest Precisioni 2C. Sul on käes:
♠Q9543
♥KQ963
♦Q3
♣9
Mida pakkuda? Kokkulepped: kohene 2 kallist näitab 8-11 p ja viiest maad. Pärast 2D küsimist uue kalli pakkumine on GF.

9 kommentaari:

  1. See teine leht on sobiv Triinu-Jane süsteemi jaoks, kus 2C-2NT-3C-3H näitab kutsuvat lehte kallismastidega (2NT=forsib partnerilt 3C). Kuigi siiski antud leht on pigem alla kutse.

    VastaKustuta
  2. 1. Pakun sulgeva 3C, kuna 8.-ne mast on garanteeritud (omast käest). Kui paja lepingus ristit tegema ei saa, näiteks peale ärtu avakäiku, võib tekkida probleeme isegi 8 tihiga. Eriti kui avati 5-sega.

    2. Pass. Ei taha tsoonis võimaliku ebaklapiga ronima minna. Kui mõni kaitsja sekkub, siis ruutu peale annaks T/O kontra ja vastaste T/O kontra peale rekontra.

    VastaKustuta
  3. 1. 3♣ ja ka 4♣ kui vaja.

    2. Alustusex 2♥ hea küll. Kui partneril max ja/või ärtut pole siis loodan teine ring pada näidata, kui ta seda muidugi ise ei tee enne. Kui lauale tuleb ärtu kutse, siis võtan vastu.

    VastaKustuta
  4. kui 3 risti on sundiv, siis pakun selle, kui ei ole, siis teen 2NT relee - lõppeks kui partneril on maks, siis tahan geimi mängida. Kui ta lubab viiest pada miinimumiga, siis passin, kui kuuest, siis proovin 3NT-d (kui tal on kuuene hea kvaliteediga, siis ta võiks ka 3 pada/1 pada avada, seega kuuese masti puhul kipub tal pigem jõud laiali olema), kui viiest ja maksimumi, proovin 5 ristit - siis on suur šanss, et ta jõud on padas ja leping võib sõltuda lihtsalt nt. padalõikest või kaitseveast (kui tal on kehv padamast, siis ta ei pea viiesega ju avama?)

    teises jaotuses sobib kõige paremini minu ja Leo süss: 2C - 3D = 55 kallid, INV+ ... muidu ma lihtsalt pakuks mittesundivalt emba-kumba kallist (ilmselt ärtut) ja loodaks parimat

    VastaKustuta
  5. ahjaa Mõts - kui sa teisel ringil loodad pada näidata (ilmselt 3 pada nivool siis), siis parem juba forsi kohe alguses geim ära

    VastaKustuta
  6. Ei taha forsida. Kui pakuda 2h-2nt/3c-3s võib õnnestuda 3ndal pidama saada, eeldusel et sarnase struktuuriga ja 10+p lehte pakud läbi relee. Praegune leht aga duubel emandaga ja singliga ristis on hinnanguliselt pigem 7-8p väärt ja seega NF parem järgnevus.

    VastaKustuta
  7. jah, aga kui sa pakud selle 3S, mida siis õnnetu partner oma 2-2 kallistega tegema peaks?

    VastaKustuta
  8. Ärgu avagu!;)

    Tegelt ma arvan et 2♥-i pealt äraminek võix siiski üsnagi singlihõnguline olla, selmet ka mõte 3S-iga teine ring üldse üritada.

    Aga üldiselt on selline kallismastide leht precisioni avangu nõrgim koht küll. Endal on süsteemis vastavalt poolelt olemas tugeva kahemasti näitamine, aga seda pole kogu ajaloo jooxul kordagi ette tulnud nii et loogiline olex ära muuta kui miskit asjalikku asemele leian.

    VastaKustuta
  9. 1. Kaalusin 2NT releed, kuid selle kahjuks rääkis võimalus, et vastane lajatab ette hunniku ruutusid, enne kui ma asjas targemaks saan. Seega pakkusin maksipaarikaliku 4S - lõppeks on mul ju igas kõrvalmastis 1. ringi kontroll ja löögiväärtused partneri trumbis pealekauba. Partneril oli viies paja AKJ8 ja ristis singel väike. Paja neljas emand oli lõikes ja 9 kukkus tagant duublist, risti jagus 22. Seega sai võtta tihisid täpselt nii palju, kui ise tahtsid (minu partner võttis 12). Risti ja NT geimi pakkujatest saime ette (ruutus partneril 3 klibakat), ristislämmi pakkujaid said meist ette, tulemus umbes 50%.
    2. Kaalusin alustamist 2 pajaga ja võimaluse korral jätku 3H-ga. Paraku on pada nii kehva ja partner kipub selle duubliga igatahes läbi passima. Otsustasin siis paja maha salata ja pakkusin oma paremat masti - 2H. Sellele tuli VPV-lt peale 3D, millele viimaselt käelt vapralt kontra panin. Tulemus +300 ja 85%. Lõpp hea, kõik hea, aga tegelikult oli partneril käes 4. paja AT ja singel ärtu J (ristis 5. AKT, ruutus 3 kliberit). Seda, mida ta ilma vastase vaheletulekuta selle lehega teinud oleks, tuleb juba temalt küsida...
    Igatahes võtsime nüüd Lauri ja Leo eeskujul süsteemi 3D, 55 kallid ja kutsuv jõud. Ega teda naljalt ette ei tule, aga meil 3D-le seni antud tähendus - kutsuv ja nat - pole just ka igapäevane pakkumine

    VastaKustuta