esmaspäev, 13. september 2010

Lühema mastiga paku kõrgemal

Lauri on populariseerinud väljendit, et "tala alla jääd sa hea lehega pakkudes". Tamsalus omasin II käelt punases: ♠AQxxxx ♥ATx ♦xx ♣KQ.
Pakkumine kulges:
1♦ - 1♠ - pass - pass
dbl - ?
Otsustasin passida (LHO võis juba trahviks passida), kuid kui LHO kiirelt 2♣ pakkus ja see minuni jõudis, arvasin et selle läbipassimine oleks maxikal liigne pessimism ja võitlesin 2♠. Paar minutit ja -500 punkti hiljem oli 0% teenitud.

Mõned voorud hiljem omas RHO I käelt kõik odavas:
♠AT98 ♥Tx ♦QJxx ♣Kxx ja otsustas pärast
pass - 3♥ - pass - pass balansseerida 3♠. LHO tõstis selle 14p ja 4se toega geimiks (saades selle eest küll partnerilt saagida), laekus 11 tihi ja meile 33%. Kuna LHO pass 3♥ peale oli olnud kõhklev (a'la ma tegelikult ikka tahaks pakkuda), ei olnud ma 4se mastiga 3ndal korrusel pakkumisest just erilises vaimustuses. Aga noh, RHO oli suurmeister ja teab kindlasti paremini mis on lubatud ja mis mitte. Ning LHO-l kulus otsustamaks kas kontreerida või mitte tõepoolest ligikaudu 10 sekundit, mis ongi ette nähtud kohustusliku pausina tõkkeavangu peale. Nii et partneri mõttepausi pikkusest RHO-l mingisugust keelatud infot kasutada ei olnud. Tõenäoliselt saanuks me hea tulemuse, kui Pihel oleks kolmanda ärtu K-ga 4♥ pakkunud, kuid ta ei saanud olla kindel, et mul on 7ne mast ning samuti oli tal pakkumise senist kulgu arvestades põhjust loota, et me võidame lepingu juba 3♥s.

Kokkuvõtteks: pakkusin 15p ja 6se mastiga omast käest II korrusel ja sain 6 tihi. Vastane pakkus 10p ja 4se mastiga omast käest III korrusel ja sai 11 tihi. Taseme vahe missugune :(

4 kommentaari:

  1. Sul ei ole ikka seda partneri lehe tunnetust, Indrek. Nii kaugele ei jõua.

    VastaKustuta
  2. Indrek, mu arust tegid sa esimeses (pajaga) jaos vea. Kui sul oli nagunii plaan see leping pakkuda, siis tulnuks seda teha kohe.

    Kaitsjatel oleks olnud suurusjärgu võrra raskem sind karistada ja väidan, et oleksid tõenäoliselt lõpetanud tulemusega -200. Peale kohest 2S pakkumist ei saa LHO kontreerida ja on tõenäosus, et RHO ei võta välja kontraga (näiteks omab kahe masti lehte või muud ebasobivat lehte)

    VastaKustuta
  3. Indrek, väidad, et vastane kulutas passimisele ~10 sekundit, nagu ette nähtud. Kui aga vastane oleks 3♥ peale automaatselt (~2 sekundiga) passinud, kas sa siis kutsuksid kohtuniku?

    (See, et kohtuniku kutsumine ei ole tehniliselt võimalik, on muidugi teine teema).

    Aga mõttepausi mittetegemine on tegelikult niisama kriminaalne, kui partneri mõttepausist järelduse tegemine.

    Ma arvan, et kiire passi korral, ei oleks suurmeister suud lahti teinud. /See on ikka vinge skeem, kuidas valikpassiga tugevam käsi mängima saab jääda./

    VastaKustuta