neljapäev, 17. juuni 2010

Võistlev pakkumine

Omad maxikal I käel kallis odava vastu:
♠ x ♥ KJxx ♦ AQxx ♣ JTxx.

Pärast 3 passi (kas avab keegi?) avab RHO 1♠ ja edasi kulgeb pakkumine:
pass pass pass 1♠
dbl 2♠ pass pass
?
Kas võitled veel või annad alla?
Võitlemise kasuks räägib asjaolu, et vastased on täpselt selles lepingus, kus tahavad olla. Passimise kasuks, et kuigi tsoonsus pole küll halvim võimalikest, on see siiski päris halb ja jõuülekaal tundub ka olema vastastel.
Reaalsuses valisin passi.

12 kommentaari:

  1. Avanguks oleksin vist selle lehega samuti passinud, kuna partneri 1S peale oleks vastik pakkuda (1NT-st eeldab ta duubel pada, 2C?). Oleks singel odavmastis, siis avanuksin.

    Uuesti välja pigem ei võtaks. Partner mult umbes sellist lehte teabki (pole põhjust kahtlustada, et vastasel klapp puudub, samuti oleks nad üheksase klapi puhul selles tsoonsuses ilmselt juba 3. korrusel), pakkumast ei tohtinuks teda tagasi hoida ka punktide arv, sest on ilmselge, et käib osamänguvõitlus ja mul ei teki mingeid geimiambitsioone. Kui tal on mõlemad odavmastid (ja ei tea, kummas meil klapp on), siis saanuks ta edukalt scrambling 2NT teha...
    Seega kui tal on leht, millega võidelda, siis ta oleks juba pakkunud. Järelikult ei too kontra tõenäoliselt midagi head (trahviks pass partneri poolt on ehk ainus reaalne variant? aga pärast tema 3. käe passi ei tohiks meil jõudu ka selleks piisavalt olla).

    Aga tsoonsus on ju küll halvim võimalikest?

    VastaKustuta
  2. Pass.

    Partneri leht peaks olema miski 4333, aga isegi 4342 lehega ei pruugi teil olla kaheksast klappi, kui Sul miski 1435 tüüpi käsi.

    Kui partneril miskit sobivat oleks, peaks ta ise pakkuma.

    VastaKustuta
  3. Ma arvan, et ma ikkagi pakuksin edasi (kontra). Puhtalt jaotuse pealt -- partneril võib vabalt olla 3244 jaotus, millega ta ei taha 2♠ peale midagi pakkuda.

    Ja ses suhtes on tsoonsus hea, et vastased kipuvad odavas parema meelega 3♠ võitlema, kui kallis :) Maksika värk ikkagi.

    VastaKustuta
  4. Mina ka avaks ja 1S peale ütleksin 2C (odavad).

    VastaKustuta
  5. "Kõik tsoonis" on osamänguvõitluseks üldjuhul veel halvem tsoonsus kui "punane". Kui vastase leping välja ei tule, on nende miinus suurem.
    Avangu pass oli mul taktikaline - leidsin, et algul pssides on ainuke võimalus oma leht partnerile täpselt ära kirjeldada. Seekord läkski täpselt plaanitult.

    VastaKustuta
  6. Ma avax. Teist kontrat ei ütlex.

    VastaKustuta
  7. Kas kuskilt EMi jooksvaid seise ka näeb? Koduleht paneb üles alles pärast matshide lõppemist ja sedagi suht viivitusega.

    Veel - kas luksemburglastel plaanis ka dessant sinna mingi õhtu? Mõnele finaalvoorule võiks ju Eesti lipuga kaasa elama minna.

    VastaKustuta
  8. Mul oli algul sama küsimus, et miks jooksvaid seise ei näe. Näeb küll, lihtsalt tuleb natuke otsida. Nimelt ei tule klikkida matši peale mitte sealt ajakavast, vaid tulemuste lehe: http://www.eurobridge.org/competitions/10Ostend/Results.htm ülaosas on kiri: RUNNING SCORES : OPEN A - OPEN B - WOMEN. Sealt tuleb klikkida (OPEN B, kui Eesti tulemusi tahad vaadata) ja siis näitab jooksvalt ka. :)

    VastaKustuta
  9. Lõpuks! Täna kolmandas matšis peaks eestlasi ka bbo-s näidatama. :)

    VastaKustuta
  10. Migu, muidu oleks läinud küll vaatama Oostendesse, oligi selline plaan algselt, aga üle pika aja õnnestus meil kahel nädalavahetusel järjest siin ise turniire mängida - eile jõudsime Dijonist Burgundia regiooni simultaanturniiride sarja finaalist (Luksemburgi klubi võttis sellest sarjast osa ja parimad said siis finaali) ja tuleval nädalavahetusel on siinsamas lähedal Thionville'is üks tore võistkondlik turniir. Nii et otsustasime, et ise mängida on ikka lõbusam, kui teisi vaadata :) Jälgime Eesti tiimi tublit mängu siis netist ja hoiame kõvasti pöialt!

    VastaKustuta
  11. OK, ma üritan mõnel õhtul läbi hüpata, seal päris kena rand ja nüüd finaalis ka meie omad :)

    VastaKustuta