reede, 16. juuli 2010

Taaskord seitse

Üritaks natuke suverahu segada ja panex ühe klubijao kirja

Käsi selline:
♠ A
♥ -
♦ AQ7643
♣ KQT753
Ja partner avab teiselt käelt tugeva NT-ga. Ilmselgelt on tarvis mängida emba kumba odavat ja vähemalt 6ndal kõrgusel. Et kui PPV ei passi ja näitex ärtut pakub siis on võimalik voidwoodiga ässade olukorda küsida, kui aga passib mis siis teed?

6 kommentaari:

  1. Meil Indrekuga on tööriist olemas - pakun 2NT (kas odavad GF või nõrk ruutuga), mille peale avaja pakub oma paremat odavat. Kui mul olnuks nõrk ruutuga, siis jääb leping sinna. Nüüd aga saan kohe hakata kontrolle pakkuma ja see näitabki, et huvitun slämmist ja partneri valitud odav on trumbina kokku lepitud.
    Põnev jagu, mis reaalselt siis juhtus?

    VastaKustuta
  2. Reaalselt juhtus see et mina ytlesin NT peale 2♦-Cappeletti, aga kuna partner oli vahepealt DONT-i lainele sattunud teistega mängides siis nii see kohtuniku tulemus meile anti. Odavate käsi ei saanud nüüd enam ärtuga voidwoodi teha, kuigi minu potensiaalne ruutu on lõikes ja see seitset pakumast küll segada ei tohix.

    Ise pakkudes olex järgnevus olnud näiteks selline
    1NT - 3♣ (ülekanne)
    3♦ - 5♥ (voidwood)
    6♣(2-no Q) - 7♦

    Avanud käes olid kaartidex
    ♠ KQx
    ♥ KJx
    ♦ KJ9x
    ♣ Axx

    Kuna meil odavate staymani või midagi sarnast süsteemis pole, siis mastiotsuse olex pidanud vastav käsi ise tegema. Risti on küll tihedam, aga ruutu K on olulisem nupp ja seega tuleb see viiendax ässax defineerida

    VastaKustuta
  3. Hääletajatel kes huvituvad neljapäeva lõunapaiku Tartust Võsule saamisest võivad minuga kontakti otsida...

    VastaKustuta
  4. 7♣ on kindlasti parem leping, kui partneri odavmastieelistust ei tea -- risti tuleb suurema tõenäosusega ilma kadujateta kotti. Nii et pärast ülekannet ja voidwoodi võiks hoopis 7♣ lepinguks pakkuda (vaevalt et see pakkumine odava valikuks on).

    Veel parem oleks muidugi 2-mastileht ära näidata, ruutuga ässa küsida ja partnerile odavate vahel valida anda, vms. Aga ma pole kindel, et sellist elajat saab väga hästi ikkagi lõpuni kirjeldada.

    Releemängijatel on ka kindlasti oma N-ringline pakkumisjärgnevus olemas (võibolla saab isegi ♦J vaja välja peilida -- kuigi 10-se klapi puhul pole see nupp vajalik).

    VastaKustuta
  5. Risti, jah iseenesest parem mast, kuid ka risti lepingux on ruutu K-d vaja. Lõikele ja/või pöördlauale mängimine võivad ju õnnestuda, aga pigem soovix seda infot enne pakkumise lõppu siiski teada.

    VastaKustuta
  6. Pidasin silmas järgnevust, mis tuvastab ka ruutu kuninga:
    1NT - 3♣ (ülekanne)
    3♦ - 5♥ (voidwood)
    6♣(2-no Q) - 7♣ (lepinguks)

    VastaKustuta