teisipäev, 8. juuni 2010

Kas on soliidne?

BBO-s IMP-turniiri mängides sattus kätte selline jagu (kõik kallis):

♠Q7
♥KQJ7
♦Q97
♣KJ95

Mängisime kallis tsoonis tugevat trumbitat (15-17). Kas selle lehe ülendamist NT avanguks esimeselt käelt saab pidada soliidseks?

Ma hiljem kirjutan, mis mina tegin ja mis juhtus. Hoiatan juba ette, et ilus see polnud...

Nii. Mina siis otsustasin heade avakäiguväärtuste eest selle lehe 1NT avangu vääriliseks lugeda. See ei oleks pruukinud üldse nii halvasti lõppeda, suudan ette kujutada mitmeid partneri 9-11 p lehti, millega 3NT ilusasti mängiks. Seekord läks pakkumine 1NT-p-p-p. Partneri leht oli:

♠xx
♥10xx
♦xxxx
♣AQxx

Ja vastased võtsid ära 5 pada, 3 ruutut ja ärtu ässa. Nii et tulemuseks inetu -300. Teoreetiliselt tuleb vastastel muidugi 3NT (needsamad 9 tihi), aga kes selle küll pakuks? Arvatatav leping ilmselt mingisugune paja osamäng.

10 kommentaari:

  1. Oot mis, neid Lawrenci soovitusi lugedes peaks see leht kallis tsoonis olema kindel pass. Umbes kaheksa kadujat ja mingi kolm ärtu tihi heal juhul saad ja umbes -1100 juba laual, kui miskit näpid ;)

    A kui ma nii tark ei oleks kui Lawrence, siis ikkagi ei upgradiks.

    VastaKustuta
  2. Lawrence kirjutas vahelepakkumistest, mitte avapakkumistest. Kui vastased oleksid ette avanud nt 1 ärtu, tuleks selle lehega jah ilmselt passida. 1S peale tõenäoliselt paneksin vv-kontra.

    VastaKustuta
  3. Esimese hooga võiks küll 1NT avada. Samas ässasid ja kümneid ikkagi ei ole ja viiest masti kah mitte, nii et ranna ruutul pole ka midagi viga.

    VastaKustuta
  4. Mulle tundub, et ei anna kuidagi 1NT avangut välja, 14 punktiga avan 15-17 1NT ainult siis, kui on korralik viiene mast käes. Nii palju jõudu emandates-soldatites (+ kümnete puudumine) ei tundu ka just ahvatlev... (kas ilma teiste piltideta emandaid ei tuleks pigem downgrade'ida?)

    VastaKustuta
  5. mina ei avaks 1NT - see leht on saast

    VastaKustuta
  6. Mul on NT lehtede üleshindamiseks tavaliselt samad kriteeriumid mis Hendrikki kirjutas - kümned, ässad ja 5. mastid. Seega siin ei hindaks üles. Saan aru ideest, on oleks tore, kui avakäik selle lehe hambusse tuleks, aga samas on igati võimalik, et saan trumbitat ka järgmine ring pakkuda.

    VastaKustuta
  7. NT-ga ei avax, duubel Qx pigem downgrade välja teenib. Rannaga või nat. 1C-ga küll vabalt avax - kohustuslik lausa:) BBOs ntx sõimata saanud et kehva 13ga passisin avangux ja pärast tõstsin geimi täis... ;)

    VastaKustuta
  8. Antud juhul on tegelikult väga võimalik, et tulemus oleks täpipealt sama ka 1D avangu puhul - teises käes oli 4. pada ilma mugava väljavõtuleheta, mina paneks 3. käest 1NT (pass oleks ekspertiisliku lähenemise korral ka pm võimalik...), 4. käes oli auklik 5. pada, mida ka ei kipu peale pakkuma ja olemegi täpselt sama portsu otsas.

    VastaKustuta
  9. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  10. 12 kaarti on seal partneri lehes...
    Võib ju üritada rannakat sõimata, aga ega seal suurt vahet ei ole. Lohutada võid end ehk sellega et vaevalt te ainsad olete kes sellest jaost -300 leidsid.

    VastaKustuta