esmaspäev, 16. november 2009

Huvitavat GP finaalist

Turniir oli pikk, jagusid palju. Kahjuks kõigist ei jõua kirjutada, küll aga mõnest.

Jagu 5.

Odavas kalli vastu:
♠ 98
♥ QJ985
♦ T752
♣ T4

PVP avab 1♦ (rand) - minult 1♥ (kuna mast on hea, ja punkte vähe, tuleb kohe pakkuda :P)
X - 2♥ (huhh, ei lajatatudki geimi) - 2NT - P
P - 3♥ - PPP
Pakkumine valmistas muidugi rõõmu, ilma kontrata olen nõus igat lepingut mängima.

Lauda pannakse vägagi soliidne leht:
♠ AKJT2
♥ A63
♦ 4
♣ J732

Avakäija ♣AK peale kukuvad Q8 ning kolmas risti edutab mulle juba 2 ristitihi (mida küll pika trumbiga lüüakse). Lõpuks saan 3 ruutut lauda lüüa ning 4 trumpi, 3 lööki ja 2 pada annavadki 9 tihi. Pole paha.


Jagu 12.

Siin pidin eelviimasel tihil
raske otsuse tegema.

Jagu 93.

See jaotus näitas ilmekalt ühte Multi avangu varjatud võlu (vastasele).

Omasin lehte
♠ AQJT
♥ 5
♦ J98754
♣ A4

Kõik tsoonis, PPV jagab ning avab 2♦ (multi). Kuna minu kontra oleks väljavõtt pada suhtes, siis esialgu passin. Järgneb
2♠ (PVP) - P - 3♥ - ?
Kuna VPV lubas et tal pada väga palju ei ole (ilmselt kuni 2) ning multi avajal on 6-ne ärtu ning tõenäoliselt kuni 3-ne pada, siis olen suure tõenäosusega tuvastanud vähemalt 8-se padaklapi :) Partner võis muidugi sama aruteluga täpselt samamoodi klapi tuvastada. Kuna mul on natuke jõudu ka, siis pakkusingi 3♠. Edasi läks asi kõrgustesse:
4♣ (teine mast) - 4♠ - P - P
5♥ - X - mänguks.

Vastastel oli 11-ne ärtuklapp, meil 11-ne ruutuklapp. Karpisime pealt 4 tihi ära, ning lõpuks suutis väljmängija veel partneri singel kuningale näppu lõigata. Kolmeta.

Huvitav on aga minu arvates see, et pärast sellist multi järgnevust võib praktiliselt iga lehega 3♠ pakkuda -- eelduseks on piisavalt palju jõudu, mitte aga pada mast -- klapp on praktiliselt garanteeritud. Sellest tulenevalt võiks ju kohe hakata teist masti pakkuma, et kohe võimalik topeltklapp tuvastada. A la X = risti, 3&spades = ruutu, 3NT = kolmjalg, jne :)

Lõpuks üks väljamängu probleem (jagu 21):

Laud:
♠ QT3
♥ AKQ
♦ JT2
♣ Q764
---
♠ A65
♥ T52
♦ 853
♣ A983

Mängid 1NT. Avakäiguks ♥3. Kuidas mängid? Mida mängid teise tihisse?

7 kommentaari:

  1. Nr93s olin ise see multiga avaja ning peale sarnast 2S-i partnerilt panin oma 10ne punktiga (ok singel ruutu K-ga, aga ega ma ei tea ju et see halb punkt sel hetkel) rahulikult 4H lauale. Selle peale oli vastastel oma topelklappi juba ysnagi raske leida ning peale mõningast mõttepausi see lepsix jäigi... Välja see kyll muidugi ei tulnud, aga hea tõke oli sellegipoolest:)

    Teise maxilähedase tulemuse tänu multile saime ntx sellises järgnevuses 2d-2h-3h-ppp. Kus samuti vastane ei sekkunud.Tulemusex küll 11tihi aga +200 oli meie liinis siiski maxijagamine ja andis 20+ mp-d. Ei mäleta jao numbrit aga partneril oli 7ne ärtu sõduriga ja neljas ruutu äss kõrval. Laua taga tekitas kysimusi nii partneri nõrk avang (soovitasin 3H-i mis siis et ebasoodsas tsoonis) kui ka mingil määral minu pass 3H-ile. Aga kes ikka 8p ja 5431 lehega selles kohas 4H olex öelnud tahax ma teada. 3H avangu puhul olex aga minu ärtu Kxx, singel ruutu ja AJ108x risti juba hulga parema tähenduse omandanud.

    VastaKustuta
  2. Jagu 5.
    Minu jaoks on 1H vahelepakkumine natuke liiga pressimine ja partnerilt ainult 2H tõste kaugelt liiga tagasihoidlik. See partneri leht on vähemalt kutset väärt ja kui mitte kutsuda, siis pigem 4H kui 2H.

    Jagu 25.
    Esimese asjana tahaks käia muidugi Ruutu J, aga ma valiks praktikas ikkagi risti vastu Ässa - kui PVP poetab J/10, siis lõikan 2. ristiringil sügavalt.

    VastaKustuta
  3. Jagu 12 lahendamiseks piisanuks ilmselt avakäigu kohta küsimisest.

    Jagu 25 mängiks laua taga ikka risti vastu ässa. Ruutu käik selles mõttes väga ei tööta, et kaitse saab passiivselt ärtut tagasi toksida. Ärtusid enne ruutu käiku nagu ära ka võtta ei saa, sest siis pole neljandale ärtule eriti mõistlikke viskeid, lisaks saab PPV signaali visata.

    VastaKustuta
  4. Seda kaitsejagu ma paraku mäletan, veel. Meie lauas ei olnud ruutu pettekäiku isegi vaja, suutsime ise edukalt seda masti vältida;)

    Kevadistes ab-liiga jagudes oli mälu järgi kah yx sarnase jaguvusega slämm vaja ära võita, mida laua taga keski teha ei suutnud. Lauri pärast pakus lahenduse välja. Põhimure antud jaos taandub minuarust hoopis sellele et kuda sa need odavad paigutad. 4-4 kallid avakäigu käele annab veel ehk välja mõelda - kuna pada honöörid on täpselt üle ühe siis sealt ta käia ei saa. Kuna ruutu kahte (või ka kõiki kolme) pilti avakäial ilmselt samuti ei ole siis on nad ilmselt miskit pidi 2-1. Mis ei ytle ikkagi midagi otsest selle kohta et kus paikneb risti K.
    Jääb veel muidugi üle mängida lihtsalt kehva jaotuse peale sest punkte on ju tegelikult palju aga tihisid annab maximaalselt 8 võtta ja sedagi siis kui kõik soodsalt istub ja vastased ruutu ei käivita.

    VastaKustuta
  5. 12. Ahhaa, tõepoolest avakäik tehti ju pada avakäik. See, mitmes kaart see ülalt oli (või mis kaart see üleüldse oli), mind muidugi ei huvitanud.

    93. Minu meelest on parim viis risti lahendamiseks: käia käest väike ning panna lauast 7, kui VPV midagi suuremat ei mängi. Kui see kaotab, mängida lauast emand ning lasta läbi. Kui aga VPV esimesel risti käigul väga mõtlik on, võib ka lauast kohe emand mängida. Põhjus, miks ma sellist plaani ei valinud, oli aga kätte sidemete puudus. Kui padaäss ära mängida, siis võib ka see mast lahti minna (kui näiteks valesti arvan). No ja kui ma selle välja olin mõelnud, siis panin ilma pikemalt mõtlemata lauale ruutu sõduri. See aga eriti edukaks manöövriks ei osutunud.

    VastaKustuta
  6. jaa ma mäletan et ma olin nii õnnelik kui mu neljas ruutu AK10 teisel tihil lahtimängiti :D

    VastaKustuta
  7. Njah, seal väljamänguülesandes sain ma padakäigu ja mul oli küll võitev visioon ristimastis silme ees ning oleks kas padakuningas või -soldat ETx-i taga olnud, siis ma oleksin risti ühe kadujaga lahendanud (ehk siis mänginud sellele, et VPV-l on Tx või Sx koos lisashansiga, et kui tal on Kx, siis ilmselt paneb ta selle peale (laua E7xx näeb nii hajus kombinatsioon välja, et tema jaoks ma niikuinii kavatsen muti mängida). Paraku sai laua padakümme tihi ja tundus vaimuvaesena see kohe ässaga üle võtta ja ristit mängida (sest isegi kui mul on ristide suhtes õigus, annab see vastastele niikuinii signaali, et ruutud tuleb ära võtta). Nii ma üheta käisingi.

    VastaKustuta