esmaspäev, 6. juuli 2009

Mix mulle ei meeldi individuaal

Tuli hiljuti ette yhel n.n. synnipäevaturniiril.

Jagu

Et ma saan aru kyll et raskendavatex (kergendavatex?) asjaoludex on hiline kellaaeg ja juba läbimängitud ca. 30 jagu ning samuti mõningane kogus vägijooke, aga siiski...
Kusjuures -750 ei olnudgi kõige suurem number liinis (-7IMPi), vaid oli ära võidetud ka 5CX+1. Ei mäleta täpselt kõikide risti nuppude asukohti, kuid tõenäoliselt oligi risti mängus ainult ärtu ässa kaitsetihiga võimalik hakkama saada.

7 kommentaari:

  1. Väga lahe jagu ju, selliste hetkete nimel tasub umbes 30 jagu kannatada, Mõts ;)

    VastaKustuta
  2. Kui individuaal ei meeldi, siis ei pea ju mängima.

    Ma ei saa hästi aru, mis selle postituse mõte on, sest midagi õpetlikku sellest ei leidnud. See, kuidas mingid suvalised tüübid mingis teadmata jaotuses mitte eriti õnnestunult kaarte laovad, ei vääri minu arvates kajastamist.

    Ja ehkki ka minu enda praegune kommentaar on kahtlase väärtusega ebakonstruktiivne kriitika, pidasin siiski vajalikuks oma arvamust avaldada.

    VastaKustuta
  3. No vot jah, Migule ntx tundub et meeldib selliseid turniire mängida kus tulemuse ette-ennustamine on suhtkoht võimatu. Mulle endale pigem jah mitte. Kui mõned aastad tagasi oli Võsul võimalik individuaaliga samal ajal paarikat mängida siis mina eelistasin kindlalt paarikat.

    Individuaal kui selline tundub mulle endale siiski sellise ysnagi loteriihõngulise bridgiliigina. Põhiliselt seetõttu et lisax suurematele probleemidele partnerist arusaamisel, tekitab lisakeerukust veel ka see et vastaste kohta võib vastukäivat infot saada emma-kumma oponendi tegevusi analüüsides.

    Mis seal salata paar korda on õnnestunud ka head ja isegi väga head tulemust saada, mis loomulikul tore. Aga pigem on sellised sähvatused ikkagi erandix. Mis mulle individuaal-turniiride puhul ei meeldi on ikkagi see et päris tihti tuleb ette olukordi, kus mul endal puudub sisuliselt yldse võimalus lõpp-tulemust mõjutada. Seega ka rõhuv enamus tulemusi jäänud alla 50% nivood. Ei pea siin silmas BBO-d ega muid netikeskkondi.

    Et kui nüüd üritada sõnastada selle, kui esimese individuaal-bridget puudutava teema eesmärki, siis ilmselt lootsin saada vastukajasid ja arvamusi et kuda teised sellesse bridge alam-liiki suhtuvad. Võimalik et olexin pidanud teema selgemalt või konkreetsemate küsimustega sõnastama, samas annab segane tekst ju võimaluse igalühel ise endal sobiv küsimus või probleem sõnastada ning sellele siis vastus leida :)

    VastaKustuta
  4. Mina suhtun positiivselt, lisab mängule elevust, samuti võimaluse end proovile panna tugevate partneritega. Pärast hea lastelastele rääkida, et mängisid suurmeistriga paari, 7 minutit kuulsust.

    Tahaks kuulda ka Eesti individuaali neljakordse (!) pronksimehe Tuvikese arvamust.

    VastaKustuta
  5. Ahah, siin siis ongi see individuaali kriitika. Nu Lauri ütles millalgi, et olen nagu loteriil võitnud ja mitu korda järjest.

    Ega mul midagi õpetlikku öelda ole, tulge aga Võsule mängima kui kannatust on :)

    PS. Mtsu jao kohta võib öelda, et olen ennegi näinud tegelasi, kes passivad põõsas ja tulevad siis lagedale kui vastaspool juba pakkumist lõpetamas.

    VastaKustuta
  6. Lugesin Siirilt laenatud "Murder in the Menagerie", seal karjub Papa Karapeti peale "Why did you double an unbeatable contract and then proceed to give it to them?"

    ...sobib ilusti siia Mtsu jao juurde :D

    VastaKustuta
  7. ja tegelikult on paarikas individuaali alaliik

    VastaKustuta