teisipäev, 9. juuni 2009

Sai kah pressitud

Eilasese klubis tuli ette selline jagu. Et kuna kallis tsoon ja geimilõhna tundus õhus olevat sai enda 7t punkti kahe kymne toel pisut upgradetud. Kas partneri leht veel miskit lisaväärtust omas peale avangu pole ma päris kindle, aga kuna "reeglid" ytlevad et keskmisele mängides tuleb kallid geimid ära panna siis nii ta läks. Peale kaitse poolt alustatud kolme ruuturingi oli laual järgmine seis. Kysimus (ilmselt?) põhiliselt pada lahendamises, kontra põhjal pakux et pigem on kallismast(id) rannakaga avanud käes. Et kuda saada 9tihi?

5 kommentaari:

  1. "Pressitud" on täpne kirjeldus tõesti pakkumisele :) Ma Südi lehega passiksin kindlasti ja Nordi leht on pigem väärt alla- kui üleshindamist. Aga ilmselt lisas Nord omale 1,5p hea lauatunnetuse ja LHO avakäiguoskuse pealt (avakäik sai originaalne) ja ma eeldan, et 9 tihi tuligi kokku.

    VastaKustuta
  2. Avakäik tõesti imelik, kontra järgi pakux et võix ju risti käia ntx. Aga sõltumata avakäigust ei tulnud see asi siiski välja.
    Pada istus nimelt 10x Eastil ja A8xx Westil, väljamängija aga otsustas teisel pada ringil 10-t tugevamalt poolt lõigata hoopis ning nii see Westi 8 kõrgex osutus

    VastaKustuta
  3. Panin väljamängu kah lõpuni kirja....

    VastaKustuta
  4. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  5. See peab ikka üks hull inime olema, kes kontreerib 3NT-d ja ta peab karistuse saama.

    1) tuleb kombinatsiooni

    HHxx
    H9x

    kus Ä puudu mängida vastavalt tõenäosusele.
    Seega väike H9x altt honööri alla teises käes ja hiljem väike H9 suunas ja panna H! Bridžientsüklopeedia (1976.a. väljaanne, lk. 463, kombinatsioon nr. 290). Kolme tihi võtmise tõenäosus on 56%.

    2) see, et keegi oli avanud ja tema käes on praegu PaÄ, ei muuda midagi; pealegi pole kuskilt ilmselge, et tal on 4-ne pada, ja kui tal ongi Ä10xx alguses, siis loomulikult peab ta peetama pada esimesel tiirul. Eks katsu siis edasi mängida!

    VastaKustuta