esmaspäev, 22. oktoober 2012

Pöördlaud ja pseudosund

Tänases klubis õnnestus eriti hästi üks slämm ära pressida.

Kõik tsoonis, ise jagan

♠ --
♥ KQ7x
♦ AKJTxx
♣ AQx

Avan alumise käega tugeva 1♣, vasakult pakutakse 1♠, mis jõuab pärast kahte passi minuni. On "selge", et partner ootab väljavõtukontrat, aga seda ma siiski renooga ei tihka, pakun 2♦. Vastane jätkab 2♠, Taavilt 3♠, mida tõlgendan kui head lehte ruutu toetusega ja ilma pada väärtusteta. Paremalt tuleb kontra. Vaagin nüüd, et kuidas ärtumast pildile saada, 4♥ on ilmselt mittesundiv; 4♠ oleks ilmselt sundiv, aga mida ta lubaks? Otsustan, et ega ma ärtut ikkagi kuidagi pildile ei saa ning pakun lihtsalt 6♦.

Pakkumine niisiis:
____________1♣
1♠__P___P___2♦
2♠__3♠__X___6♦

♠ Jxx
♥ 96xx
♦ Q98x
♣ Kx

Avakäik:
♠A

♠ --
♥ KQ7x
♦ AKJTxx
♣ AQx

Leping on optimistlik, aga mitte lootusetu, vaja oleks saada ärtus kaks tihi kolmest esimesest, seega piisab kui ärtu äss oleks lõikes. Kuna ühtegi lõppmängu ette ei kujuta, tõmban trumbid kahe korraga ja käin lauast ärtu vastu kuningat. Ebaõnn -- see võetaks ässaga ja jätkatakse uue padaga. Löön jälle, lähen ristiga lauda ning käin ka kolmanda pada trumbi alla.

♠ --
♥ 96x
♦ 9x
♣ x

♠ --
♥ Q7x
♦ x
♣ AQ

Kuue kaardi lõppseisus käin 2 korda trumpi, ning see ei mõju hästi parempoolsele vastasele. Tal oli algselt 4-3-2-4 jaotus ta peab otsustama, kas kaitsta oma algset ♥Jxx või ♣JTxx. Ärtut tuleb hoida, kui mul oli algselt 0-4-6-3 jaotus, ristit tuleb hoida, kui oli 0-3-6-4. Minu õnneks mängib ta teise variandi peale ja jääb ristit hoidma. Optimistlik slämm ongi kotis!


2 kommentaari:

  1. Variant on ka Rek panna, äkki võiks see süsteemselt isegi slämmihuviga neljast ärtut tähendada.
    Migu.

    VastaKustuta
  2. Päris passiivsed vastased teil... meil oli 1C avajal järgmisel pakkumisringil juba 4S jalus ja tema valitud 5D jäigi lõpplepinguks. Arvestades teie laua lõpptulemust ei oskagi öelda, kas oleks targem olnud vähem tõkestada (et ehk pakuvad tahamineva slämmi, aga samas on oht see ikkagi välja lasta)

    VastaKustuta