esmaspäev, 22. oktoober 2012

Näpatud leping

♠ Qx ♥ QJx ♦ KJ ♣ AKQJ87

Omades käes sellist kena 19punktist lehte tundub potensiaalsete geimide valik päris hea. Võib mangida 3Nt või proovida 5ristit. Partneri kallismastide tarvis on samuti toetused olemas. Ning ega slammistki ei pruugi palju puudu olla. Paraku läx selle Parnu karika jaoga aga teisiti. Lõpplepingux oli nimelt 4ristit kontraga VPV käest! Iseenesest ega selle vastu ju esmapilgul midagi ei saa väga olla et vastased sellisesse veidrasse lepingusse jõudsid. Vahemalt mitte siis kui kaitset onnestux alustada trumbi kokkukorjamisega. Paraku oli jagu aga selline et avakäigul olevas käes ristit polnudki... Seda kena kollektsiooni hoidis Karikal käes tegelikult Taavi. Pakumist alustas Hendrik passiga, mis andis aga Siirile voimaluse Muidebergiga segadust tekitama hakata. Edasi kulges pakumine selliselt: 2S-X-3C(POC)-3H-p-3S(!)-4C(POC)-p-p-X. Kuigi risti lepingus on meie liinis toesti rohkem tihisid kui tugevamas liinis, ei andnud see meile paraku eriti hea tulemust. Seda siis seepärast et ainus geim mis tugevamas liinis tegelikult seisis oli 3NT ja seda oli saalis lastud või otsustatud mängida üsnagi vähestel laudadel. Tagantjärale tarkusena olex pidanud ilmselt ootama kunix selgub mida paneb lauale Hendrik, kas 3NT oma viienda paja pildiga või pikalt alt mineva 4♥. Omalt poolt oleks võinud risti asemel mängida hoopis ruutut kus nagu selgub on tihi rohkem. Kuigi pakumise ajal tundub et mix ei või risti partneril 5ne olla ja ruutu üldse puududa.

2 kommentaari:

  1. Mul oli tegelikult päris hea meel, et ei pidanud 3♠ peale midagi ütlema. 3NT on mõeldav, aga samas on jaotus kõike muud kui ühtlane. Taavi kontra 4♣ kannatasin ära, kuna mul midagi juurde lisada küll ei ole. Aga kui vastane 4 tipukaarti ja 3 lööki oli soojenduseks sisse kasseerinud, et uuesti pada käia, hakkasin oma passi juba kahetsema. Siiski -- Taavile olid kätte jäänud ainult trumbid ning sai nõuelda kõik ülejäänud tihid endale.

    VastaKustuta
  2. Me lasime vastastel lepingu veel odavamalt ära osta - Leo avas kolmandalt käelt 1C ja West pani 3D, mis jäi ka mänguks. Ma ei tahtnud kohe 4D-ga geimivalikut teha (äkki kirjeldan end sellega natuke üle ja võib-olla on Leo avanud kinnise risti pealt, nagu oligi, ja kui ta 3NT valib, siis passin selle läbi) - aga Leo ei tahtnud ka 3NT öelda. 3D käis sirgelt üheta ja vist saime umbes keskmise tulemuse.

    Ahjaa, minu meelest on Osti lehega Muidebergi avamine natuke kahtlase väärtusega tegu.

    VastaKustuta