kolmapäev, 17. oktoober 2012

Jälle Jullis

Kui „võitmatus slämmis“ olevat Jullis 6NT squeeziga võitnud, siis siin jaos kasutas ta sama nippi 4H võitmiseks. _______♠ AT86_ D:s
_______♥ J9___ VUL:b
_______♦ 96
_______♣ KQ987
♠ Q95_______♠ KJ43
♥ K63_______♥ AQT2
♦ AQ2_______♦ 74
♣ AJT4______♣ 653
_______♠ 72
_______♥ 8754
_______♦ KJT853
_______♣ 2
Olin Westi 1NT peale pakkunud Nordist 2C DONT ja Pihel oli näidanud ruutut. Avakäiguks Ostist mängitava 4H vastu oli Pihlalt risti singel. Jullis võttis risti ässa ja tõmbas trumbid. Kolmandale trumbile sain visata muretult risti, kuid viimase trumbi juures avastasin ennast pada-risti-ruutu kolmemastisqueezis. Pada vise annab väljamängijale pada pikkustihi ning risti vise risti pikkustihi. Viskasin seega ruutut. Nüüd lõikas Jullis ruutut elimineerides mu viimase ohutu väljaviskekaardi ning käis ristit. Olin sisse visatud – mida iganes käin annab see väljamängijale 10nda tihi. Hea näide sellest, kuidas kõike mida kaitsjad pakkumise ajal ütlevad, võidakse kasutada ja kasutataksegi nende vastu väljamängus. Vähemalt hea väljamängija poolt.

2 kommentaari:

  1. Minu meelest näeb välja rohkem nagu eliminatsioon, mitte skviis... Muide, mida ta viskas neljandale ärtule lauast?

    Ahjaa, pajavise ei anna väljamängijale paja pikkustihi (sa ju ometi oskad ässa peetada ja neljanda paja juurde sisekut pole), aga antud jaos pole see teadagi oluline, sisseviskesse jääd sa ikkagi.

    VastaKustuta
  2. Viimasele trumbile lauast ruutu

    VastaKustuta