teisipäev, 7. veebruar 2012

Trick-1-lecture

Alljärgnevas A-Liiga jaos oli vaja head mängutehnikat nii kaitsel kui väljamängijal. West jäi mängima 4♠ ja käisin avakäiguks Nordist Ruutu 10.

Väljamängija sai avatihi laua Emandaga, tõmbas 3 korda trumpi lõpetades käes ning käis ♣ Q - ♣ K, ♣ A. Järgnes ♣ J ja kuna ♣ 10 ei kukkunud ning ♥ K asus Südis, pidi väljamängija loovutama 2 ärtut, trumbi ja risti. Risti läks küll tegema, kuid puudus sisek nende juurde.
Väljamängija võimalus särada oli 5. tihil. Ta käis ♣ Q, mille katsin ♣ Kga - kui see peetada, säilub sisek laua ristide juurde ja leping täitub.
Ja olulisim hetk kaitses? Nagu pahatihti juhtub, saabus see avatihil. Kas lõpptulemust ette nähes või pigem järgides üldprintsiipe Pihel peetas oma ruutu Kuningat ja lõpptulemuseks olukord, kus väljamängijal lauas 2 risti tegijat ilma sisekuta. Peetamine avatihil hävitas otsustava siseku. Kui Pihel katnuks ja mäng jätkunuks reaalset rada pidi, säilinuks väljamängijal sisek lauda ruutus ja kaitse peab olema hoolas, et leping 10 tihile piirata.

5 kommentaari:

  1. Ega muud polegi öelda kui seda, et Hannes Pihla seisus pani avatihil ruutukuninga peale. A-ja B-liiga tasemevahe...

    Vallo

    VastaKustuta
  2. Meie vastane leidis Westi 3NT vastu ärtukäigu. See tappis lepingu lihtsalt ära. Kui teada, et ruutukäik ei ohusta, võiks 1 tihi muidugi Südile jätta. Pärast avatihi võtmist ärtu ässaga on leping võidetav vaid lahtise lehega, aga sellist plaani on praktikas võimatu valida.

    VastaKustuta
  3. Meil sai parasjagu nalja, vastased pakkusid 1S - 4S ja ma otsustasin rünnata ristiga oma kuninga alt. Väljamängija pani avakäigule ässa ja edasi järgnes kabetamine, mida ma täpselt ei mäleta, aga igatahes kui tolm oli hajunud, oli kaitsel kolm tihi koos ja väljamängija oli eelviimasel tihil ruutu ässaga käigul ja ES olid lauas blokis (ühesõnaga oli ta lõike tegemata jätnud)...

    VastaKustuta
  4. Risti avakäigule lauast ässa mängimine tundub uskumatu. Väljamängija ju ei karda ristilööki (ega ka mitte ühtegi ümberlülitust).

    Vallo.

    VastaKustuta
  5. tee mis tahad, aga nii juhtus

    VastaKustuta