teisipäev, 14. veebruar 2012

Elu jaotus II: ümar leht

Vaid nädal aega pärast elu jaotuse mängimist tuli kätte juba teine elu jaotus. Tundub, et meil Indrekuga on elusid hulgim, nagu teate küll kellel.

Minu leht muidugi esialgu veel ei ennustanudki, mis on tulemas. Olin esimesel käel, kallis tsoonis odava vastu ja mul oli käes:

Pakkumine algas:
pass (1C) 1NT ...
1NT-ga lubas Indrek CRASHi - kahemastileht kas teravate või ümarate otstega mastidega (risti + ärtu või pada + ruutu). Selles tsoonsuses me päris nalja ei tee, nii et keskmiselt eeldaksin talt 5-5 või 6-4 maste. Nii, edasi:
... ... ... (dbl)
2S ...
("passi või paranda" pakkumine, kui partneril on teravad mastid, tahan mängida pada, kui ümarad, siis ristit kõlbab ju kolmandal korrusel ka pakkuda)
... (pass) 3C (pass)
4C ...
Nii-nii - partneril on ümarad mastid ja mul on 80% jõudu tema mastides pluss topeltklapp! Tsoonsusest hoolimata tundus 4C täiesti ohutu pakkumine. Ja nüüd läks lahti:
... (5D) 6C! (dbl)
pass (pass) pass
Kontrat seletati, kui "ruutu klapp, hea leht". Aga leping jäi siiski meile. Ja nüüd siis kogu jaotus:

Vastane tegi selles mõttes õige otsuse, et slämmi neil tõepoolest ei ole. Meile aga tulemus: +1540!

6 kommentaari:

  1. Mida pekki toimub! Maarja väitis, et eile oli klubis ka 8-5 jaotus olnud!

    VastaKustuta
  2. Eilses klubis olid esindatud nii 8-5 (risti-ruutu) kui ka 7-5 (pada-risti), muudest renoodest jmt rääkimata. Ei tea jah, mis tuurid bridžijumalal peal on... :P

    VastaKustuta
  3. Võimas. Huvitav, kui vastased poleks 5D pakkunud, kas siis oleks 4C mänguks jäänud, sest tundub, et indreku 6C oli ikka tõkestav, mitte soovis slämmi mängida (sest muidu oleks võinud ju ka 6H mängida :P)

    VastaKustuta
  4. Pihel, lisaks paljude elude omamisele oled Sa tulnukas, et avaldad tulevikupilte :)
    Eilne klubi oli minu jaoks ka "elu". Pole kunagi õhtu jooksul Tartu klubis kolm slämmi pakkunud.
    Kati

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Väga tähelepanelik sinust! Jah, selline näebki välja tuleviku kass. Pildilt hästi ei paista, aga tal on antenn saba asemel.

      Kustuta
  5. Tallinna klubis juhtub alatasa et 2-3-4 slämmi tuleb õhtujooksul lauda. Ainult miskipärast lähevad nad minu puhul miskipärast suures osas vastaste liini... :(

    VastaKustuta